У Рівненській області фахівці медичної служби провели із рятувальниками практичні навчання щодо надання долікарської медичної допомоги при ДТП

У Рівненській області фахівці медичної служби провели із рятувальниками практичні навчання щодо надання долікарської медичної допомоги при ДТП

13.02.16 14:35 0 575
12 лютого у 8-ї державній пожежно-рятувальній частині м. Сарни відбулися практичні навчання із співробітниками чергових караулів щодо надання долікарської медичної допомоги при дорожньо-транспортних пригодах. Проводили навчання фахівці Сарненської станції екстреної медичної допомоги.

Заняття проходило з метою засвоєння рятувальниками розширених практичних прийомів із надання першої допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях, зупинці серця, значних кровотечах, пошкодженнях голови та хребта, термічних ураженнях.

Необхідність проведення таких практичних курсів полягає у одержанні фахівцями ДСНС теоретичних медичних знань та практичних навичок надання першої допомоги дорослим і дітям в екстремальних ситуаціях, що виникають внаслідок ДТП. При цьому, рятувальники повинні бути психологічно готовими до надання медичної допомоги та вміти діяти як самостійно, так і під керівництвом працівника з медичною освітою.

Складалися навчання з кількох етапів, які включали в себе вміння забезпечувати прохідність дихальних шляхів, робити штучну вентиляцію легенів та серцево-легеневу реанімацію. За допомогою манекену медики продемонстрували слухачам, як надавати невідкладну допомогу при травматичних ушкодженнях. Зокрема, як слід правильно робити зупинку кровотеч, перев’язку ран та іммобілізацію пошкоджених кінцівок.

Загалом, заняття пройшли ефективно, кожен мав змогу спробувати надавати основні види допомоги та отримати кваліфіковані рекомендації від фахівців медичної служби.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ