У Волинській області рятувальники тренувалися гасити пожежі на об’єктах з масовим перебуванням людей (фото,відео)

У Волинській області рятувальники тренувалися гасити пожежі на об’єктах з масовим перебуванням людей (фото,відео)

13.02.16 08:25 0 607
12 лютого рятувальники міста Луцька провели тактичні навчання з ліквідації пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей у будівлі головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

За легендою навчань, пожежа трапилася на четвертому поверсі навчально-адміністративного корпусу університету. Вогонь охопив значну площу актової зали та горище, четвертий поверх корпусу, де можуть бути люди, задимлений. Адміністрація закладу викликала Службу порятунку «101», організувала негайну евакуацію людей з приміщення університету, а представники добровільної пожежної дружини спробували зупинити вогонь первинними засобами пожежогасіння.

Уже за декілька хвилин після повідомлення про лихо на місце події прибула чергова варта Частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька. За декілька хвилин за підвищеним номером виклику до місця пожежі прибули вогнеборці 1-ої та 2-ої Державних пожежно-рятувальних частин обласного центру.

Після розвідки працівники ДСНС розпочали аварійно-рятувальні роботи у двох напрямках: встановивши пожежну драбину у вікно четвертого поверху, вирушили на пошук потерпілого та одночасно проклали рукавну лінію центральною сходовою кліткою. У складі ланки газодимозахисної служби рятувальники розпочали гасіння вогню в актовому залі. Усього для приборкання умовного лиха було залучено 6 одиниць техніки та понад 30 рятувальників.

У рамках навчань рятувальники вивчили оперативно-тактичну характеристику будівлі, особливості зовнішнього та внутрішнього водопостачання та відпрацювали питання взаємодії з адміністрацією об’єкту й відповідними службами міста.

Підбиваючи підсумки навчань, рятувальники відзначили, що оскільки Східноєвропейський національний університет належить до категорії об’єктів із масовим перебуванням людей, і в денний час у навчальному закладі може перебувати одночасно сотні громадян, важливо не тільки практично відпрацювати алгоритм дій на випадок пожежі, а й перевірити технічні системи закладу, спрямовані на виявлення, боротьбу та зменшення небезпечних факторів пожеж, щоб звести ризик критичних ситуацій до мінімуму.

Більше фото дивіться у розділі "Медіа-сервіс" - http://www.volyn.mns.gov.ua/gallery/22.html

У ДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ