Волинська область: піротехніки ДСНС вчили школярів правилам поведінки під час виявлення предметів,схожих на вибухонебезпечні

Волинська область: піротехніки ДСНС вчили школярів правилам поведінки під час виявлення предметів,схожих на вибухонебезпечні

13.02.16 09:17 0 603
12 лютого у Володимир-Волинській гімназії імені Олександра Цинкаловського працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Волинській області провели урок «Будь уважним, коли знайдеш підозрілі предмети».

Наскільки дитина вміє орієнтуватися в різних ситуаціях та чи знає правила поведінки під час виявлення невідомих вибухонебезпечних предметів з’ясовував заступник начальника групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Волинській області майор служби цивільного захисту Олег Тарасюк. Він перевірив знання азів безпечної поведінки та поділився з дітьми своїм досвідом піротехніка.

Пояснюючи гімназистам правила безпеки під час виявлення боєприпасів, Олег Іванович акцентував увагу підлітків на головному правилі – торкатися вибухонебезпечних предметів можуть лише спеціалісти-піротехніки. Адже боєприпаси, що тривалий час пролежали у землі чи воді особливо небезпечні. Такий снаряд чи граната від найменшого дотику здатні розлетітися на сотні осколків та заподіяти каліцтво чи навіть смерть. Саме тому наголосив - знайдені предмети не зачіпати, не переносити і не перекочувати! Аби діти змогли відчути їх небезпеку на дотик дозволив кожному доторкнутися до муляжів мін, гранат.

Окрім того, піротехнік ДСНС поінформував дітей про сучасні фактори ризику – вибухівкою «нашпиговують» буденні речі – іграшки, мобільні телефони, коробки з-під цукерок та пляшки з-під слабоалкогольних напоїв тощо. Тож закликали юнаків та дівчат не зачіпати подібні предмети, виявивши їх посеред вулиці, а телефонувати до служби порятунку за номером «101» .

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Зарваниці відкрили ...
Наступна новина: Тернопільські виробники ...

КОМЕНТАРІ