Що собою представляє обрізний брус?

Що собою представляє обрізний брус?

13.02.16 19:22 0 838

Брус обрізний і обрізна дошка виготовляються за однією технологією, точніше кажучи по одній розпилювальній схемі. І відмінність в цих виробах тільки в їх типо-розмірах. Брус обрізний це пиломатеріал прямокутного або квадратного перетину, габаритні розміри (ширина і товщина) якого вище 100 мм. і співвідношення сторін не вище 1: 2. Все інше, що не входить в ці межі сита називається обрізна дошка. Звичайно, потрібно розуміти, що ми говоримо про правила, які вважаються відносними. До речі, ви можете прочитати набагато більше інформації і на сайті: http://greenbud.kiev.ua/pilomaterialy/brus-obreznoj.

Призначення бруса та обрізної дошки

Брус, дошка обріза, в принципі, є один і той же вид продукції, який просто призначений для різних цілей. Брус обрізний, як правило, йде на будівництво огороджувальних та несучих конструкцій:

  • Стіни будинків;
  • Конструкції дахів;
  • Різні несучі каркаси.

Дошки обрізні призначені для обшивки та оздоблення стін, обрешітки на дах.

Від чого залежить ціна даних матеріалів?

Брус та  дошка обріза - це два найбільш ходові і популярних пиломатеріали на сьогоднішній день. Саме тому сьогодні можна досить часто зустріти оголошення типу: можу купити брус, дошку обрізну, або куплю брус обрізний. Ціна на даний товар залежить насамперед від породи дерева з якого він виготовлений.

Щільність деревини - перший показник в якості товару

Хочемо сказати, що основний показник цінності породи це щільність деревини і чим вона щільніша - тим вище її якість і відповідно ціна. Але це не означає, що деревина не дуже високої щільності погана або неякісна. Ні. Є досить багато конструкцій для виготовлення яких вона є найкращим матеріалом. Просто її затребуваність нижче і все.

Ціна на обрізний брус

Зазвичай спеціальні компанії продають різні вироби, а також будь-які пиломатеріали: дошка обрізна та брус. Ціна на них вказані в прайс-листах відповідних компаній. Ви завжди можете подивитися і вибрати необхідний розмір бруса або дошки. Замовлення виконується швидко і оперативно. Якщо вас цікавлять нестандартні вироби, то ви можете їх замовити та компанії виготовлять за вашим бажанням або кресленням. Просто на це буде потрібно трохи більше часу, ніж на стандартні замовлення. Але зате ви отримаєте саме те, що потрібно вам.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ