В Чернівецькій області рятувальники здійснюють інформаційні рейди щодо нагадування правил пожежної безпеки

В Чернівецькій області рятувальники здійснюють інформаційні рейди щодо нагадування правил пожежної безпеки

14.02.16 11:23 0 686
З метою запобігання загибелі людей на пожежах та зменшення негативних наслідків від них 12 лютого у Чернівцях було здійснено профілактичний рейд в житловому секторі. Його проведення стало можливим завдяки спільним зусиллям фахівців Чернівецького міського відділу Управління ДСНС України у Чернівецькій області, працівників приватного підприємства «Регіон-центр» та представників міського центру соціальної та медичної допомоги одиноким непрацездатним громадянам «Турбота». Дані рейдові групи провели інформаційно-роз’яснювальний рейд в житловому секторі Шевченківського району Чернівців. Всього в ході даної роботи представники рейдових груп відвідали близько 50 помешкань чернівчан, в яких проживають самотні мешканці, громадяни похилого віку та ті особи, які потребують соціальної підтримки.

Мешканцям нагадали правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватись в побуті, вручили пам’ятки та листівки застережливого характеру. Належну увагу приділили протипожежному стану підвальних приміщень та горищ житлового фонду, де існує велика ймовірність виникнення пожеж, оскільки взимку там часто влаштовують собі нічліг особи без постійного місця проживання. Рятуючись від холоду, вони ховаються у підвали, горища та різними методами намагаються зігрітися. Часто для цього використовується і відкритий вогонь. Через це в основному і виникають пожежі у підвалах житлових будинків обласного центру.

Окрім цього, під час спілкування з краянами рятувальники розповіли людям, як правильно користуватися пічним опаленням, газовим обладнанням та електроприладами, щоб не допустити виникнення пожежі.

«Рейдові групи працюватимуть і надалі. Такі заходи є дуже важливими, адже завдяки цьому можна запобігти виникненню пожеж і, як наслідок, зменшити матеріальні збитки та, щонайголовніше, врятувати людське життя», – зазначив начальник Чернівецького міського відділу Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Віктор Колодрівський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Буковині зростає ...

КОМЕНТАРІ