IT-спеціалісти представили у Тернополі інноваційні ідеї розвитку міста

IT-спеціалісти представили у Тернополі інноваційні ідеї розвитку міста

16.02.16 08:49 0 542
Шість проектів, як зробити Тернопіль інноваційним містом та вирішити актуальні проблеми у різних сферах життєдіяльності, продемонстрували учасники хакатону SmartCity Ternopil. Як розповідає організатор заходу Остап Стець, проекти спрямовані на підвищення енергоефективності житлового фонду, вдосконалення існуючого сервісу detransport, який дає можливість слідкувати за рухом громадського транспорту он-лайн, допомогу молоді у пошуках роботи та інші.

«Міська рада готова підтримати найцікавіші проекти, адже вони пропонують рішення важливих проблем. Наприклад, усім відома проблема енергозбереження та раціонального використання енергії. А молоді спеціалісти представили проект, як надати можливість кожному мешканцю міста самостійно бачити споживання енергії та пропонує шляхи економії. Також цікавий проект із працевлаштування молоді. Відтак, у рамках хакатону прозвучала ідея створити електронний сервіс, на якому молодь зможе знайти тимчасову роботу. Дуже важливо, що молодь готова реалізувати важливі проекти та принести користь місту», - розповідає міський голова Сергій Надал.

Очільник Тернополя додає, що міська рада у своїй діяльності намагається використовувати IT-технології, без яких неможливо уявити сучасне життя. Відтак, у роботі використовуються проекти «Відкрите місто», «Електронні петиції», «Відкритий бюджет», «Prozorro», «Detransport», «Webcam» та інші.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: День вшанування учасників ...

КОМЕНТАРІ