У Тернополі відзначили 27-у річницю виведення військ з Афганістану

У Тернополі відзначили 27-у річницю виведення військ з Афганістану

16.02.16 09:40 0 577
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 27-у річницю виведення військ з Афганістану відзначили на Тернопільщині 15 лютого.

Духовенство, влада області і міста, представники громадських організацій, жителя краю взяли участь у мітингу–реквіємі, поклали квіти до пам'ятного знака в парку Національного Відродження.

Воїнів – інтернаціоналістів привітав голова обласної державної адміністрації Степан Барна. Він подякував ветеранам за їхні честь, мужність та стійкість, за допомогу у вихованні і навчанні бійців української армії, яка боронить цілісність і незалежність України.

« ми згадуємо всіх, хто поліг в пеклі афганської війни. За офіційними даними, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж три тисячі мешканців, - констатував Степан Барна. - На жаль, ворог прийшов на нашу землю. Зараз наші земляки зі зброєю в руках відстоюють незалежність і територіальну цілісність у зоні проведення АТО. ми схиляємо голови перед подвигом наших земляків, які полягли в Афганістані і тих, хто не повернувся із зони АТО. Зараз їх – майже сім десятків…Дякую всім, хто із честю виконав свій інтернаціональний обов'язок, і тим, хто захищає нашу свободу і незалежність».

Очільник краю наголосив, що влада області робить і буде робити все можливе, і головне – необхідне, щоб підтримати воїнів-«афганців».

Нагадаємо, 20 учасників бойових дій на території інших держав, які проживають на Тернопільщині, отримають нецільову матеріальну допомогу з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ