У Рівненській області рятувальники навчали студентів порядку дій у разі виникнення небезпеки хімічного та радіаційного характеру

У Рівненській області рятувальники навчали студентів порядку дій у разі виникнення небезпеки хімічного та радіаційного характеру

16.02.16 12:25 0 562
15 лютого рятувальники 5-ї державної пожежно-рятувальної частини та Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області провели для студентів Вищого художнього професійно-технічного училища відкритий урок з цивільного захисту.

В ході заходу співробітники ДСНС доступно розповіли учням та педагогічному колективу про основні чинники небезпеки радіаційного та хімічного характеру, які оточують населення у щоденному побуті, а також про правильні дії у разі виникнення хімічної або радіаційної небезпеки. На практиці рятувальники показали, як потрібно діяти у випадку розливу ртуті із побутового градусника та люмінесцентної лампи. Під час уроку офіцери Держслужби з НС продемонстрували присутнім засоби захисту органів дихання та шкіри, які використовуються під час роботи у хімічно-забрудненому середовищі, та розповіли їх технічні характеристики. Крім того, рятувальники разом з дітьми провели досліди на визначення в повітрі небезпечних речовин та радіації. Усі охочі могли одіти «хімічні» костюми та оглянути більш детально спецобладнання.

На завершення занять рятувальники нагадали студентам правила безпечної поведінки при виявленні підозрілих небезпечних предметів, коли і де громадяни знаходять заржавілі боєприпаси, як убезпечити себе та оточуючих від трагедії та що потрібно робити при їх виявленні й у які служби екстреного виклику необхідно телефонувати в таких ситуаціях. Після цього на мультимедійному проекторі працівники ДСНС продемонстрували учням цікавий повчальний фільм «Небезпечні знахідки».

«Подібні заходи у навчальних закладах області наші співробітники проводять постійно, адже саме так діти найкраще сприймають і запам’ятовують корисну інформацію з безпечної життєдіяльності, що так необхідна в сучасному житті», - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУ ДСНС у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Юрій Корецький.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові розпочала ...

КОМЕНТАРІ