В Івано-Франківській області вшанування працівників та ветеранів служби – учасників бойових дій на території інших держав

В Івано-Франківській області вшанування працівників та ветеранів служби – учасників бойових дій на території інших держав

16.02.16 08:18 0 589
15 лютого, у відповідності до Указу Президента України, в нашій державі вшановують учасників бойових дій на території інших держав, тих, хто, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, пройшли вогняне пекло бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети. Цю дату обрано не випадково – саме 15 лютого, 27 років тому, останній радянський солдат залишив Афганістан.

Цього дня в Управлінні ДСНС в області віддали шану працівникам і ветеранам пожежно-рятувальної служби, які виконували свій інтернаціональний обов’язок у горах Афганістану, пустелях Іраку, під час врегулювання конфлікту в Югославії та в інших «гарячих точках» планети.

З нагоди вшанування учасників бойових дій в Івано-Франківську в Парку воїнів-інтернаціоналістів біля пам’ятника прикарпатцям, котрі загинули в Афганістані, відбувся віче-реквієм, у якому взяли участь керівництво Івано-Франківської області та міста, начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володи­мир Чернецький, представники духовенства, колишні учасники бойо­вих дій в Афганістані та на території інших держав, родичі загиблих військових. Також серед присутніх на віче-реквіємі було чимало працівників та ве­теранів Управління ДСНС в області, котрі в минулому з гідністю виконали свій інтернаціональний обов’язок на територіях інших держав. Віче-реквієм розпочався панахидою за загиблими воїнами, після якої відбулося поклада­н­ня вінків та квітів до пам’ятника. Разом з першими особами області вшану­вали загиблих і працівники Управління ДСНС в області. В ході віче-реквієму присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про прикарпатців, котрі загинули, виконуючи інтернаціональний обов’язок.

На урочи­с­тому заході виступили заступник голова ОДА Василь Гладій, мер Івано-Франківська Руслан Марцинків, які у своїх виступах підкреслили, що учасники бойових дій з честю виконали свій інтернаціональний обов’язок, за що гідні найвищої шани, а пам’ять про полеглих залишиться у наших серцях і вічним болем для батьків. Також рятувальники - учасники бойових дій були нагороджені грамотами Управління ДСНС в області.

Після завершення віче учасники бойових дій відвідали польову кухню, де рятувальники Управління ДСНС в області пригостили їх солдатською кашею, цим повернувши усіх у молодість, у ті далекі, обпалені війною, часи, що донині щемлять в серці болем втрат.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: громадяни ...
Наступна новина: в Управлінні ДСНС України у ...

КОМЕНТАРІ