На Хмельниччині навчально-матеріальна база Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності поповнилася реанімаційним роботом-тренажером

На Хмельниччині навчально-матеріальна база Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності поповнилася реанімаційним роботом-тренажером

16.02.16 11:52 0 558
Існуюча багаторічна тенденція щодо виникнення великої кількості надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, важкий соціально-економічний стан, бойові дії на Сході нашої держави засвідчують нагальну потребу підвищення якості навчання населення не лише правилам поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій, а й способам надання першої долікарської допомоги постраждалим.

З метою покращення навчально-матеріальної бази Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області за сприяння міського голови Олександра Симчишина та депутатського корпусу Хмельницької міської ради педагогічному колективу Центру було передано у користування робота-тренажера «ТАРАС». Цей реанімаційний тренажер дасть змогу значно підвищити якість практичної підготовки фахівців під час проведення практичних заходів із відпрацювання навиків надання першої долікарської допомоги з проведення серцево-легеневої та мозкової реанімації. Він має усі анатомічні орієнтири живої людини. Високий рівень наглядності та реалістичності дозволить майстрам виробничого навчання, під час проведення тренінгів, не лише ознайомити слухачів із алгоритмами проведення серцево-легеневої реанімації та непрямого масажу серця, а й набути слухачами практичних навиків порятунку людини в екстремальній ситуації. Завдяки відображенню на екрані монітора та грудині робота усіх дій, що проводяться, слухачі матимуть змогу контролювати їх результативність.

Тренажер працює у навчальному режимі для відпрацювання окремих елементів реанімації. Крім того, запрограмовано чотири тестових режими, в залежності від кількості тих, хто надає допомогу.

Навчально-методичний центр цивільного захисту

та безпеки життєдіяльності Хмельницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України вкотре ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ