Що таке трансфер в туризмі?

Що таке трансфер в туризмі?

16.02.16 20:23 0 1547

Їдучи в незнайоме місто, кожен з нас трохи тривожиться: як не загубитися, добираючись від аеропорту або вокзалу до готелю? Особливо легко заблукати в чужому населеному пункті, не знаючи мови країни, в яку ви прибули. Турагентства готові вирішити цю проблему за вас, надаючи послугу трансферу. Що це таке нам розповість Павлов К. Е. - співробітник компанії "СкайБас": www.skybus.kiev.ua, яка пропонує трансфер з аеропорту "Бориспіль" до Києва.

Поняття трансферу

Це коли вас зустрічає в точці прибуття людина з табличкою, на якій написано ваше ім'я, проводить до свого автомобіля і доставляє в готель. Дуже зручно, чи не так? Шансів загубитися - близько нуля, не жаль навіть доплатити за цю послугу турагенції... Так здається на перший погляд, поки вам не озвучать цифру - а вона може виявитися досить солідною. Зрозуміло, вартість трансферу залежить як від відстані і характеру подорожі (наприклад, перевезення туристів до гірського курорту по серпантину, куди вас не погодиться доставити жоден місцевий таксист - це дорого), так і від типу транспорту. Якщо це автомобіль, то яким би шикарним він не був, з вартістю вертолітного трансферу така прогулянка не йде ні в яке порівняння.

Деякі турагентства пропонують додаткові послуги - букет квітів біля трапа, келих шампанського в салоні... Все це теж додадуть до вартості трансферу, якщо ви вирішите дозволити собі не рахувати гроші під час відпочинку. Але навіть мінімальні розцінки персонального супроводу обійдуться в зайві 50 - 100 і більше доларів. Втім, є дешева альтернатива - так званий груповий трансфер. Часом його просто вносять у вартість туру, тобто навіть мінімальних витрат він не несе. Вас так само зустрічають, але ведуть не до лімузина, а до автобусу. Вас - і ще кілька десятків людей, яких теж потрібно доставити в готелі. Потрібно сказати, що в цьому випадку подорож виявиться набагато довшою і набагато менш приємною.

Що таке груповий трансфер?

У туризмі неможливо за п'ять хвилин зібрати групу і відправитися в дорогу: один пішов в туалет, другий відпросився покурити, третій купує магніти... Якщо автобус виїде на півгодини пізніше задуманого, це самий рекордний термін. Не всі попутники спрямовуються саме в ваш готель: можливо, вам доведеться об'їхати кілька десятків пунктів, перш ніж потрапите в свій. Плюс, вас можуть взагалі не дочекатися або годі й шукати. І, запізнюючись години на три, ви будете шкодувати, що не взяли таксі...

А й справді - може, таксі є кращою альтернативою трансферу?

Сказати по правді, це задоволення недешеве, особливо якщо шлях довгий. Часом порівнянне за вартістю з персональним супроводом. До того ж, вам доведеться шукати таксі самостійно і самостійно ж спілкуватися з водієм. Не знаючи мови, це складно - а сподіватися, що за кордоном всі знають англійську, наївно. Самий бюджетний варіант проїзду - метро або будь-який інший громадський транспорт. Його можна порекомендувати для країн Європи, де навіть у електричках можна милуватися, ахаючи: «Які чисті! Які швидкі! ». Але надумаєте покататися разом з місцевими, скажімо, на рейсовому автобусі в Індії... Можна сказати коротко: незабутні спогади вам гарантовані - причому в основному неприємні. І добре, якщо вас в шляху не пограбують, остаточно зіпсувавши враження.

Трансфер - це зручно. І чим він дорожчий, тим більше комфорту вам нададуть. Вибирати розкішний персональний або груповий, скромніший та дешевший - вирішувати вам. Єдине, чому слід приділити найпильнішу увагу - дізнайтися, які конкретно послуги туроператор пропонує за озвучену суму.

Для групового трансферу:

  • точний час шляху;
  • кількість проміжних зупинок;
  • марку автобуса;
  • наявність в ньому кондиціонера.

Для персонального:

  • час;
  • марку транспорту;
  • уточніть вартість перевезення без додаткових послуг і з ними.

Порівняйте всі пропоновані варіанти, і тільки після цього давайте остаточну відповідь. На відпочинку не прийнято економити - яи не для того ви працювали цілий рік, щоб під час відпустки безсоромно смітити купюрами?.. Але при цьому, і дозволяти наживатися на своїй доброті, переплачуючи, не варто. А співпрацювати слід тільки з тими туроператорами, які готові відпрацювати кожен отриманий від вас долар.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Виды посуды из алюминия

КОМЕНТАРІ