В рамках угоди зі Світовим банком,на Вінниччині розпочалась реалізація проекту вартістю понад 30 мільйонів доларів (+фото)

В рамках угоди зі Світовим банком,на Вінниччині розпочалась реалізація проекту вартістю понад 30 мільйонів доларів (+фото)

17.02.16 12:00 0 496
Про це повідомив голова облдержадміністрації Валерій Коровій під час брифінгу з представниками Світового банку щодо будівництва Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології.

«Для нас є принципово важливим те, що відбулась перша робоча зустріч, де мова йшла про практичну реалізацію проекту з будівництва Вінницького регіонального центру серцево-судинної патології,- зауважив очільник області.- Виготовлена проектно-кошторисна документація, відібрана земельна ділянка площею 1,8 га. Уже створено Центр як юридичну особу, для того, щоб можна було в рамках проекту проводити підготовку спеціалістів, яких орієнтовно має бути близько 500 чоловік».

За його словами, сумарна вартість субпроекту, що реалізовуватиметься на Вінниччині в рамках угоди зі Світовим банком та Міністерством охорони здоров'я України, становить близько 32 мільйони доларів.

Під час брифінгу вінницькі журналісти мали змогу ознайомитись із ескізним проектом будівлі сучасного кардіодіагностичного центру, який було виготовлено за кошти міської ради( разом із проектно-кошторисною документацією витрати становили близько 10 млн. грн.)

Пан Фон Зао - керівник програм Світового банку з питань охорони здоров'я , освіти, соціального захисту та вразливості внаслідок конфлікту в Білорусі, Молдові та Україні, Європі та Центральній Азії, у свою чергу, зауважив:

«Всього на розвиток та реформування сфери медицини в Україні Світовим банком було виділено 215 мільйонів доларів, з них 32 мільйони для будівництва у Вінниці кардіодіагностичного центру і навчання вінницьких спеціалістів для роботи в цій галузі. В цілому ж для участі у проекті відібрано вісім областей. серед яких – Вінницька».

Відповідаючи на запитання журналістів, учасники брифінгу торкнулись закупівлі будівельних матеріалів, відносно чого у Світового банку є чітка процедура.

Валерій Коровій так прокоментував це питання: «Ми маємо провести міжнародний тендер на визначення підрядних організацій з точки зору будівництва. Маємо скласти плани закупівель обладнання для даного закладу. Враховуючи, що це міжнародний проект, він спонукає нас до дуже прискіпливого виконання плану закупівель. Вже в липні цього року буде проведений міжнародний тендер, протягом шести місяців будуть проведені всі необхідні процедури, щоб вже в грудні приступити до власне будівництва».

Голова ОДА також повідомив, що будівництво кардіоцентру триватиме приблизно три роки. Він буде утримуватися за рахунок субвенцій з державного, обласного та міського бюджету.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі вшанують ...

КОМЕНТАРІ