В Житомирській області рятувальники попереджають рибалок про небезпеку виходу на тонку кригу

В Житомирській області рятувальники попереджають рибалок про небезпеку виходу на тонку кригу

17.02.16 09:53 0 596
З початку року на водних об’єктах Житомирщини загинуло 3 особи, з них 1 дитина. З підвищенням температури повітря спостерігається танення льодового покриву на водоймах. Тонка крига приховує у собі смертельну небезпеку. Особливу увагу повинні звернути батьки на своїх дітей, адже малеча полюбляє ходити до замерзлих водойм, щоб поковзати на льоду. Однак існує ще одна категорія людей, які ризикують власним життям – рибалки. Вони готові щодня виходити на тонкий лід заради свого улюбленого заняття.

15 лютого фахівці Ружинського районного сектору Управління ДСНС України у Житомирській області провели профілактичний рейд на річці Роставиця, де щодня можна побачити десятки заповзятих рибалок.

Серед 40-ка любителів зимової рибалки рятувальники розповсюдили листівки попереджувального характеру з правилами поводження на кризі, способами порятунку і надання першої медичної допомоги. Крім того довели факти загибелі людей на водних об’єктах України. І застерегли, що за умов плюсової температури повітря вихід на кригу та риболовля становлять смертельну загрозу для життя та здоров’я людей. Нині товщина льодового покриву на водоймах області не перевищує 5 см, а в прибережній зоні подекуди проступає вода.

Подібні інформаційно-роз’яснювальні рейди рятувальники проводитимуть і надалі під час профілактичних відпрацювань сільських населених пунктів. Пам’ятайте, що у випадку будь-якої надзвичайної події чи ситуації необхідно набирати номер «101».

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Центр обслуговування ...

КОМЕНТАРІ