У Луцьку вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

У Луцьку вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів

17.02.16 08:05 0 657
За участю заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика, міського голови Миколи Романюка, воїнів-афганців, громадськості міста відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 27-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, 25-ї річниці створення Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.

У Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відбулися урочисті збори та святковий концерт. Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк зауважив, що йому приємно знову зустрітися у цій залі з воїнами-афганцями. “На жаль, події в Україні останні два роки не давали можливості зібратися. І нині війна в країні триває. Саме Ви, афганці, показали приклад, як треба захищати рідну землю. Я хочу подякувати за те, що вносите значний вклад у виховання підлітків та молодих людей. Ви є прикладом для наслідування. Вітаю з річницею виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та 25-ю річницею створення Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістан. Ваша спілка є однією з кращих в Україна, з якої беруть приклад. Це велика заслуга Григорія Павловича і вас усіх. Ви багато зробили корисних справ для суспільтва. Я мав честь бути також дотичним до цього всього”, - наголосив він.

Також Микола Романюк зауважив, що нині створюється багато громадських організацій, зокрема й учасників АТО, то їм би варто вивчити досвід Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану щодо організації роботи, єдності і відстоювання інтересів.

За активну громадянську позицію, патріотичне виховання молодого покоління, а також з нагоди 27-ої річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан активістам Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Микола Романюк вручив Почесні грамоти міського голови Василю Арцабку та Станіславу Громику та Подяки міського голови Юрію Бойчуку, Володимиру Коробку і Олександру Луцаці.

Після урочистих зборів та концерту учасники пройшли вулицями міста та поклали квіти до пам'ятників Воїнам-інтернаціоналістам, Волинським Героя Небесної Сотні та Вічного вогню на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

На завершення заходу голова Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович подякував усім, хто прийшов вшанувати пам'ять бойових побратимів.

Для воїнів-інтернаціоналістів на території стадіону “Авангард” працювала “польова кухня”, де охочі могли скуштувати солдатського кулішу та згадати своїх бойових побратимів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернігів: Використання ...

КОМЕНТАРІ