У Луцькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів обласного центру та Луцького району

У Луцькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів обласного центру та Луцького району

17.02.16 12:10 0 643
У Луцькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів обласного центру та Луцького району, на якій обговорено стан протидії злочинності. У нараді взяли участь також Луцький міський голова Микола Романюк, голова Луцької районної державної адміністрації Ігор Ярмольський та голова Луцької районної ради Валентин Приходько.

Розпочинаючи нараду, керівник Луцької місцевої прокуратури Олександр Шпота наголосив, що працівники нещодавно створеної місцевої прокуратури разом із працівниками інших правоохоронних органів вживають заходів задля забезпечення стабільної криміногенної ситуації в місті та районі.

В обласному центрі Волині минулоріч на третину зменшилась кількість злочинів проти життя та здоров’я особи, менше зареєстровано грабежів, шахрайств, злочинів проти громадської безпеки. На території району вдалося досягти зменшення на 47% тяжких і особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я, менше зареєстровано грабежів, хуліганств. Жодного злочину у місті та районі не вчинено проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.

Спостерігається зменшення кількості злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння та особами, які раніше вчиняли злочини.

У минулому році за вчинення корупційних правопорушень до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнуті 8 посадовців.

Водночас, правоохоронцям ще не вдалось забезпечити належну протидію злочинності, внаслідок чого відмічається зростання кількості вчинених окремих категорій злочинів, зокрема, злочинів проти власності.

Потребує суттєвого покращення протидія незаконному обігу наркотичних засобів. Значною залишається питома вага кримінальних правопорушень, учинених неповнолітніми або за їх участі.

Наведені проблеми певною мірою обумовлені прорахунками у здійсненні профілактичної роботи серед населення, у тому числі з особами, схильними до вчинення правопорушень.

Окрім того, керівник місцевої прокуратури зауважив, що забезпечення виявлення та якісного документування корупційних злочинів також потребує вжиття спільних скоординованих заходів усіма правоохоронними органами міста Луцька та Луцького району й усі проблемні питання боротьби зі злочинністю й корупцією необхідно вирішувати комплексно.

За результатами наради керівників правоохоронних органів розроблено низку заходів задля підвищення рівня ефективності запобігання і протидії злочинності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Відбулись ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ