Німецькі благодійники передали кошти на лікування пораненого учасника АТО Сергія Федотова

Німецькі благодійники передали кошти на лікування пораненого учасника АТО Сергія Федотова

17.02.16 14:56 0 587
Міський голова Микола Романюк та його заступник Сергій Григоренко зустрілися з учасником антитерористичної операції Сергієм Федотовим та його мамою Світланою. Цей мужній захисник нашої держави отримав важкі поранення під час виходу з Ілловайська. Потрапив до полону, але незабаром його передали українській стороні. За цей час Сергій переніс уже більше 20 операцій. Нині він пересувається на милицях, адже має проблеми з ногою. Світлані Федотовій вдалося через небайдужих людей вийти на одну з клінік у Єрусалимі (Ізраїль), які готові прийняти Сергія на лікування і обіцяють допомогти поставити хлопця на ноги. Однак, курс лікування дуже дороговартісний і нині родина Героя збирає кошти. Сергій Федотов має вилетіти до Ізраїлю на лікування вже на початку березня місяця.

Під час розмови Микола Романюк зазначив, що голова спілки “Мости дружби в Україну” Карл-Герман Крог у Німеччині провів благодійний концерт, під час якого було зібрано 2800 євро. “Ці кошти він передав нам, аби їх було спрямовано на допомогу людям, які потребують підтримки. Карл-Герман Крог останні 25 років допомагає Україні. Він надав значну допомогу. Свого часу для нашого міста Карл-Герман Крог передав три автомобілі швидкої допомоги, один з яких ми передали у Луцький гарнізонний військовий госпіталь. Перебуваючи у Німеччині, я зустрічався з членами спілки “Мости дружбу в Україну”, і вони висловлювали готовність допомагати пораненим бійцям, родинам загиблих”, - наголосив він.

Міський голова зазначив, що порадився з членами громадської організації родин загиблих в АТО, і разом вирішили передати ці 2800 євро на лікування поранених військовослужбовців.

Микола Романюк висловив надію, що лікування в Ізраїлі допоможе Сергію Федотову та побажав, аби він вже восени міг танцювати на своїх двох ногах.

Також він попросив Світлану Федотову надати йому копії документів, щоб можна було зконтактувати й з Міністерством соціальної політики, адже там займаються лікуванням поранених учасників АТО і мають уже певні зв'язки. Микола Романюк висловив сподівання, що вони зможуть надати певну допомогу.

Світлана Федотова зазначила, що у ізраїльській клініці пообіцяли допомогти у лікувані її сина Сергія. Цей медичний заклад спеціалізується на ортопедії. Однак, день перебування там коштує 1000 доларів. “Надія є, і вона вмирає останньою. Я вірю, що він зможе нормально ходити. Мій син жодного разу не розчаровувася, що пішов захищати Україну і якщо можна було б повернути час назад, то знову пішов би воювати”, - додала вона.

Також наголосила, що у пошуку клініки в Ізраїлі та допомогу у налагоджені контаків сприяли настоятель храму святителя Луки Кримського отець Миколай Савчук та його дружина пані Лариса, за що вона їм дуже вдячна.

Слова вдячності за постійну підтримку і допомогу Світлана Федотова висловила міському голові Миколі Романюку та його заступнику Сергію Григоренку.

Сергій Федотов наголосив, що це шанс врятувати ногу і мати можливість нормально ходити. “Я сподіваюсь на позитивний результат і вірю, що ізраїльські медики зможуть вилікувати мою ногу. Сподіваюсь у краще”, - додав він.

Усі небайдужі громадяни також можуть допомогти у лікуванні Сергія Федотова, аби цей молодий, усміхнений хлопець зміг знову нормально ходити. Переказати кошти можна на картку Приватбанку № 5168742025465851. Телефон Сергія Федотова — 099 481 15 87.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Чернівці: 150 дітей ...

КОМЕНТАРІ