У Волинській області рятувальники навчають громадян правил безпечної поведінки у побуті

У Волинській області рятувальники навчають громадян правил безпечної поведінки у побуті

17.02.16 10:10 0 542
16 лютого відбулося пожежно-профілактичне відпрацювання приватного житлового сектору у Горохівському районі. Рятувальники навчали мешканців селища Сенкевичівка правил пожежної безпеки у побуті. Слід зазначити, що такі профілактичні відпрацювання здійснюються систематично відповідно до затверджених графіків, а у посиленому режимі – у населених пунктах, де трапилися пожежі.

Рятувальники спільно з представниками органів місцевого самоврядування та соціальними працівниками під час відвідувань перевірили стан приладів опалення та електромереж, вказали на наявні протипожежні недоліки, роз’яснили під підпис основні правила безпечної поведінки та вручали відповідні листівки і пам’ятки.

Крім того, зважаючи на те, що із потеплінням зафіксовано випадки випалювання сміття та торішньої рослинності на присадибних ділянках, рятувальники закликали громадян не спалювати суху траву, а віднаходити альтернативні шляхи, зокрема, створювати компостні ями. Громадянам нагадали про те, що за такі порушення передбачено адміністративну відповідальність.

Практика засвідчує: безпосередньо спілкуючись із громадянами, фахівці ДСНС переконують їх більш відповідально ставитися до вимог пожежної безпеки, що, в свою чергу, допомагає зменшити кількість пожеж і трагічних випадків на них.

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові вшанували ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ