Реконструйований Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина» невдовзі офіційно відкриють

Реконструйований Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина» невдовзі офіційно відкриють

17.02.16 13:38 0 612
Відбулася робоча нарада щодо підготовки до введення в експлуатацію Тернопільського перинатального центру «Мати і дитини», розташованого на вул. Замкова,10 у Тернополі. Тимчасово виконувач обов'язків заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Бабійчук, директор департаменту охорони здоров'я ТОДА Володимир Богайчук та начальник управління капітального будівництва ТОДА Віктор Кузяк оглянули приміщення, де були проведені будівельні й ремонтні роботи.

На даний час будівельні роботи у Тернопільському перинатальному центрі «Мати і дитини» завершені й оплачені у повному обсязі. На черзі — завезення медичного обладнання. Загальна вартість фінансування об'єкту – 24953,7 тис. грн. Результатом реалізації даного проекту є проект Державної програми «Репродуктивне здоров'я нації».

«Стан готовності перинатального центру — на 100 %, — відзначив Іван Бабійчук. — Будівельні роботи виконані якісно. Невдовзі сюди завезуть медичне обладнання й тоді відбудеться офіційне відкриття. Відтак оновлений медичний заклад надаватиме кваліфіковану медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим».

Довідково:

Комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» єдиний в області заклад охорони здоров'я ІІІ-го рівня з надання високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим з груп високого акушерського та перинатального ризику, передчасних пологів, що потребують високої інтенсивності лікування на основі використання сучасних перинатальних технологій.

Завершенням реконструкції центру створено належні умови, що дасть можливість суттєво підвищити рівень та якість діагностично-лікувальної медичної допомоги ІІІ рівня матерям і новонародженим в області й дозволить знизити показники материнської і дитячої захворюваності та смертності, покращить здоров'я населення області в цілому.

У 2015 році згідно постанови Кабінету Міністрів України від 03 серпня 2015 року № 543 «Деякі питання використання у 2015 році державних капітальних видатків» виділено кошти на загальну суму 25810 тис. грн.

На вказаному об'єкті підрядною організацією ТзОВ «Пром-Індекс» виконано наступні роботи: проведено зовнішнє та внутрішнє оздоблення трьох поверхів I корпусу центру, встановлено вентиляційне обладнання, сантехніку, ліфти, медичний лінолеум, двері та підлогу, проведено електромонтажні роботи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ