На Тернопіллі розподілили кошти між громадськими організаціями ветеранів та інвалідів

На Тернопіллі розподілили кошти між громадськими організаціями ветеранів та інвалідів

17.02.16 08:45 0 646
Тимчасово виконувач обов`язків заступника голови обласної державної адміністрації Іван Бабійчук 15 лютого провів засідання комісій з розподілу бюджетних коштів громадським організаціям (об'єднанням ) інвалідів та громадським організаціям (об'єднанням ) ветеранів.

Як поінформував заступник директора департаменту соціального захисту Володимир Росоловський, на підтримку статутної діяльності організацій ветеранів у першому півріччі виділено 151 тисяча гривень. Дані кошти розподілили між організаціями ветеранів, які діють на Тернопільщині. Кошти у сумі 70 тисяч виділено на підтримку статутної діяльності організацій інвалідів. Їх також розподілили між організаціями інвалідів.

Тимчасово виконувач обов`язків заступника голови обласної державної адміністрації Іван Бабійчук наголосив, що обсяг коштів обласного бюджету, що виділяються громадським організаціям ветеранів та інвалідів, визначається з урахуванням пріоритетів діяльності у сфері соціального захисту ветеранів та інвалідів; першочерговості та соціальної спрямованості програм (заходів), що виконуються громадською організацією; кількості її членів, наявності матеріально-технічного та методичного забезпечення діяльності громадської організації; результатів аналізу ефективності використання бюджетних коштів; детальних розрахунків та обґрунтувань за кожним напрямком використання коштів обласного бюджету, поданих громадською організацією.

«Як відомо, кошти обласного бюджету спрямовуються громадською організацією на: проведення зборів, конференцій, тренінгів, курсів, стажування, навчальних семінарів, засідань за «круглим столом», спеціалізованих фестивалів, виставок, концертів, спортивних змагань, вечорів відпочинку, конкурсів за участю творчих колективів громадських організацій ветеранів та інвалідів на території України, забезпечення участі представників громадських організацій у відповідних державних та міжнародних заходах; сприяння розвитку художньої самодіяльності та фізичної культури серед ветеранів та інвалідів; оплати згідно з укладеними договорами видання та придбання книжок, довідників, брошур, інформаційних листівок, у тому числі шрифтом Брайля, спеціалізованими мовами та озвучених, а також газет і журналів з питань соціального захисту ветеранів та інвалідів, доходи від реалізації яких використовуються лише для мети, визначеної цим пунктом. Використання коштів обласного бюджету з іншою метою не дозволяється», - констатував Іван Бабійчук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: вирушаючи у ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ