Бельгійські інвестори вивчають можливості Тернопілля

Бельгійські інвестори вивчають можливості Тернопілля

17.02.16 16:36 0 620
Можливості запровадження на території області інвестиційного проекту обговорили під час робочої зустрічі в облдержадміністрації з представниками бельгійської компанії „Хіма Ен.Ві”. Участь в обговоренні взяли директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Галина Воляник, директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук, консультант львівської компанії „Едвайс груп” Олег Кириєвський.

Бельгійські представники обирають регіон для будівництва заводу з виробництва м'яких меблів. Він розрахований на 250 робочих місць. Один з представників компанії Френсіс Фонтейн розповів про специфіку роботи підприємства та потрібний рівень кваліфікації працівників.

Як зазначив Петро Химейчук, у центрі зайнятості забезпечують перекваліфікацію працівників.

«У нас діє два училища, де випускаємо шевців другої категорії, - продовжив він. – Витрати, пов'язані із додатковими навчаннями на фірмі, покариває наш фонд».

Керівництво області готове сприяти інвесторам та узгоджувати їх інтереси з пріоритетами регіону.

«Багато іноземних фірм працюють на теренах області, реалізовуючи власні або спільні з місцевими підприємствами інвестиційні проекти. Станом на 1 жовтня 2015 року загальна сума прямих бельгійських інвестицій, що надійшли в економіку області, склала 2,8 млн дол. США. В області працює 4 підприємства з бельгійським капіталом: ТОВ «ШРЕДЕР» (м. Тернопіль, виробництво електричного освітлювального устаткування); НОЛІМ ЛТД» (м. Тернопіль, діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами); ТОВ «ЄВРОФАРМ» (м. Тернопіль, роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах); ТОВ «БМЦ» (оптова торгівля фармацевтичними товарами)», - додала Галина Воляник.

Довідково:

Обсяги зовнішньоторговельного обороту товарами підприємств та організацій області з Бельгією за січень – листопад 2015 року склали

6,7 млн. дол. США, що становить 1,2 % від ЗТО області. При цьому, обсяги експорту становлять 4,8 млн. дол. США (1,6% експорту області), імпорту

– 1,9 млн. дол. США (0,8% імпорту області).

Сальдо зовнішньої торгівлі позитивне +2,9 млн. дол. США. У січні – листопаді 2015 році з області до Бельгії експортувалися насіння і плоди олійних рослин (45,7% експорту до Бельгії), зернові культури (31,9%), одяг текстильний (11,5%), деревина і вироби з деревини (5,7%), меблі (2,6%), хутряна сировина (2,1%) та ін. Структуру імпорту склали наступні товари: полімерні матеріали, пластмаси (75,8% імпорту з Бельгії), бавовна (7,0%), хімічні штапельні волокна (4,9%), нитки синтетичні або штучні (2,9%), вата (2,0%), наземні транспортні засоби, крім залізничних (1,7%), різні готові вироби (1,2) та ін.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині визначили ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ