В Івано-Франківській області у селищі Солотвин Богородчанського району рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання

В Івано-Франківській області у селищі Солотвин Богородчанського району рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання

17.02.16 08:03 0 672
Зростання кількості пожеж на Івано-Франківщині змусило представників відповідних служб та відомств ще інтенсивніше взятися за навчання населення правил безпеки життєдіяльності у побуті. На Прикарпатті за ініціативи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області створено спеціальні рейдові групи, до складу яких входять працівники місцевих державних організацій, рятувальники, представники територіальних громад, органів внутрішніх справ, комунальних служб, громадських організацій.

Рейдові групи здійснюють подвірні обходи громадян у тих населених пунктах області, де вогонь господарює найчастіше. 16 лютого таке комплексне відпрацювання пройшло у селищі Солотвин Богородчанського району. На захід запросили і представників засобів масової інформації, адже проблема важлива і потребує якнайширшого висвітлення.

Селище Солотвин було обрано для проведення такого важливого і дієвого профілактичного заходу, як комплексне відпрацювання, адже кількість його мешканців сягає майже 4 тисяч.

Коротка інструктивна нарада у селищній раді – і декілька груп, до складу яких входили рятувальники, соціальні працівники, спеціалісти УЕГГ ПАТ «Івано-Франківськгаз» і РЕМу, місцеві депутати розійшлися вулицями селища, аби відвідати оселі солотвинців та розповісти їм про безпечне життя.

Звісно ж, шлях таких рейдових груп стелився насамперед до помешкань найнезахищеніших перед вогняною стихією категорій населення: літніх громадян, багатодітних сімей. Рятувальники вели з людьми роз’яснювальні бесіди та роздавали застережливі листівки, здійснювали детальні обстеження протипожежного стану їхніх осель, вказували на виявлені недоліки і давали поради, як найдоцільніше їх виправити.

Не усі теперішні мешканці Солотвина можуть як слід подбати про належний стан власних електро- та газових господарств. Фахівці Управління експлуатації газового господарства вказували людям на відсутність вентиляції, розміщення газових колонок та конвекторів не у спеціально відведених для цього приміщеннях, електрики ж звертали увагу громадян на перевантаження електромереж великою кількістю споживачів. Основна частина житлового сектору селища – хати, збудовані у 60-70 роках минулого століття, тож проводка розрахована максимум на телевізор.

Працівники пожежно-рятувальної служби також надали селянам кваліфіковані поради щодо правильної експлуатації пічного опалення: перед початком та після опалювального сезону прочищати димарі, білити комини та робити навколо них спеціальну обмостку.

Мешканці Солотвина дуже привітно зустрічали візитерів, уважно слухали їх та читали спеціальні застережливі листівки. Люди запевняють: правил безпеки життєдіяльності у побуті дотримуються неухильно, адже розуміють, якого лиха може завдати неконтрольований вогонь. Їм розповідали про правила поводження з вогнем у побуті, переконували, що іноді навіть невдало загашені цигарка чи сірник можуть призвести до фатальних наслідків. Особливу увагу селян звертали на неприпустимість спалення сухої трави під час господарювання на присадибних ділянках.

Схожі відпрацювання уже незабаром будуть проводитися і у інших населених пунктах області. Адже лише спільними зусиллями громадськості і влади можна мінімізувати кількість пожеж у житловому секторі та зробити життя людей по-справжньому безпечним.

Того дня рятувальники відвідали і старшокласників Солотвинського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей». Вони провели для них тематичний урок безпеки. Підліткам пояснили, чому настільки важливо дотримуватись усіх правил безпеки життєдіяльності, розповіли про пожежно-рятувальну службу Прикарпаття, наголосили на небезпеці вибухонебезпечних предметів, особливо у теперішній час.

Такі комплексні відпрацювання, без сумніву, дають надзвичайно велику користь для громади, запевняє голова Солотвинської селищної ради Роман Боднарчук .
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Луцьку вшанували ...

КОМЕНТАРІ