Чернівецьким підприємцям у січні повернули 9 млн. грн. ПДВ

Чернівецьким підприємцям у січні повернули 9 млн. грн. ПДВ

17.02.16 16:45 0 661
У січні цього року чернівецькому бізнесу відшкодовано 9,0 млн. грн. ПДВ, у тому числі більше половини із суми бюджетного відшкодування на рахунки платників надійшло в автоматичному режимі. Порівняно з 2015-им роком чернівецькі підприємства повернули на свої рахунки на 4,5 млн. грн., або удвічі більше податку.

Кількість представників реального сектору економіки, які користуються сервісом ПДВ-автоматика, у Чернівцях стабільно зростає. Минулого року більше двадцяти представників чернівецького бізнесу отримали відшкодування автоматом.

Звертаємо увагу, що Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році” передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ:

• для платників, що відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку;

• для решти платників.

Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюватиметься в хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв до кожного відповідного Реєстру. У свою чергу, Державна фіскальна служба України щодня публікуватиме на своєму сайті реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Відповідно до п. 1 Прикінцевих положень Кодексу норма щодо запровадження реєстрів набере чинності з 1 лютого 2016 року.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Луцьк: у будинку культури ...

КОМЕНТАРІ