В Чернівецькій області служби цивільного захисту підбили підсумки роботи за 2015 рік

В Чернівецькій області служби цивільного захисту підбили підсумки роботи за 2015 рік

17.02.16 08:49 0 618
16 лютого в актовому залі Управління ДСНС України у Чернівецькій області відбулася підсумкова нарада за участю керівного складу територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту населення та територій Чернівецької області. У нараді взяли участь заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук, Перший заступник Голови Чернівецької обласної державної адміністрації Володимир Куліш, Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк, керівники та представники всіх служб цивільного захисту Чернівецької області.

В ході наради було підбито підсумки роботи служб цивільного захисту за 2015 рік, продемонстровано відеофільм про роботу даних служб та визначено основні напрямки діяльності на 2016 рік. Так, зокрема, одним з головних завдань в Чернівецькій області є співпраця місцевих органів влади з волонтерськими організаціями, чому приділяється значна увага. Наприклад, в рамках міжнародного проекту «Підвищення безпеки життєдіяльності в долині річки Прут» в 11 населених пунктах Новоселицького району організовано роботу волонтерів, які залучатимуться у разі необхідності надання допомоги населенню. За словами керівника проекту, голови громадської організації «Агенція економічного розвитку та транскордонної співпраці» Світлани Скрикуляк, це передовий досвід роботи з волонтерами в Україні.

За підсумками роботи в минулому році були визначені кращі працівники служб цивільного захисту краю, яких було відзначено грамотами та відзнаками. Загалом були нагороджені 35 осіб. Окрім цього, рятувальники отримали чергові спеціальні звання. Так, заступник начальника Управління ДСНС Андрій Мамавко отримав звання полковника, заступник начальника Управління ДСНС Ігор Динис отримав звання підполковника. Всього звання отримали 12 рятувальників.

В свою чергу, начальник Управління ДСНС Сергій Михайлюк подякував представникам крайової влади за спільну роботу та підтримку. «Саме завдяки плідній співпраці з місцевими органами самоврядування нам вдалося покращити матеріально-технічне забезпечення рятувальників, закупивши новий бойовий одяг та спецтехніку для виконання завдань за призначенням. Хочу зазначити, що пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС готові до реагування для захисту населення. В 2016 році перед нами стоять завдання забезпечення безпеки населення, готовність до реагування у разі загрози та покращення матеріально-технічного забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів», – повідомив начальник Управління ДСНС.

Підводячи підсумки наради, Володимир Демчук зазначив, що в минулому році територіальна підсистема Єдиної державної системи цивільного захисту населення та територій Чернівецької області виконала поставлені завдання на високому рівні. «Я дякую Вам за Вашу роботу і нагадую, що такий високий рівень потрібно підтримувати і надалі», – сказав Володимир Демчук.

Для всіх учасників засідання було організовано показ пожежно-рятувальної техніки та рятувального обладнання, яким користуються рятувальники в ході виконання завдань за призначенням.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ