Яким повинен бути дизайн інтер'єру невеликих квартир?

Яким повинен бути дизайн інтер'єру невеликих квартир?

17.02.16 19:28 0 783

Відповісти на це питання можна було б всього лише одним словом - індивідуальним. Але враховуючи, що наші шановні читачі в своїх фантазіях іноді виходять за рамки можливого, дозволимо собі взяти до відома думку професіонала, а саме Семенова П. Р. - редактора порталу deevay.com. Перш за все, давайте відразу домовимося, що в дизайні великої квартири не буває дрібниць. Продумано має бути все, кожен елемент окремо і в сукупності один з одним. Сьогодні більшість варіантів оформлення квартир занадто затиснуті рамками модних тенденцій і перевіреними рішеннями. Але велике приміщення - це найкраща можливість відірватися від шаблонів і використовувати саме ті персональні переваги, які найбільше відповідають елітному дизайну, що поєднує в собі не просто розкіш і великі можливості для реалізації авторських ідей, але перш за все витонченість і легкість одночасно з практичністю.

Існуючі обмеження

дизайн інтер'єруНа жаль, дизайн інтер'єру великих квартир доводиться починати з питання про можливі обмеження. Вони не стосуються можливостей для оформлення і найчастіше поширюються на проекти будинків типових серій і старої забудови. Обмеження пов'язані не стільки з варіантами в оформленні або матеріалами для обробки приміщень, але з переплануванням.

Нагадаємо, що всі роботи, пов'язані з об'єднанням або розділенням кімнат (знесення простінків, монтаж нових капітальних перегородок і ще деякі), а також зміни, що стосуються інженерних комунікацій, повинні бути узгоджені з органами архітектурно-будівельного контролю. Для цього найпершим етапом розробки дизайну повинен стати проект, що враховує технічні особливості і наслідки перепланування.

Вибираємо стиль. Один чи кілька?

дизайн інтер'єруЗдавалося б, що може бути простіше, ніж вибрати стиль дизайну для великої квартири. Але... І ось тут неодмінно потрібно враховувати склад сім'ї замовника, а саме кількість і вік дітей, кількість приміщень, відведених під дитячі кімнати. Якщо зі своєю спальнею або дитячою для самих маленьких ви маєте право діяти на свій розсуд, то дизайн кімнати для підлітка завжди повинен враховувати його особисті вподобання, навіть якщо вони абсолютно протилежні вашим поглядам. На щастя, великі квартири дозволяють максимально повно врахувати думки кожного члена сім'ї і застосувати їх на практиці. Іншими словами, в дизайні цілком допустимо використовувати кілька стилів так, щоб вони не змішувалися і навіть не перетиналися один з одним. Дещо інша ситуація, якщо квартира по плануванню є студією. Але зазвичай таким житлом рідко користуються багатодітні сім'ї, і знайти спільне рішення навіть для сімейної пари, а тим більше, якщо ви єдиновладний власник квартири, не становить особливих труднощів.

  • Сучасний стиль. Такі стилі дизайну тяжіють до лаконічності і стриманості. Якщо ви не цінитель апартаментів в стилі бароко, то словом «стислість» можна виразити сьогоднішні переважаючі вподобання. Іншими словами - ніяких нагромаджень, і ні в якому разі нашарувань і змішання стилів в одному приміщенні. У різних ізольованих кімнатах це допустимо, але тільки не для вітальні, передпокою, загальних їдальні або кухні. Для реалізації обраного напрямку використовуються: освітлення, кольори, об'єкти і стиль оформлення;
  • Контемпорарі. Дослівно назва цього стилю в дизайні можна перекласти з англійської мови словом «сучасність», а в більш розширеному трактуванні - «сучасна класика». Данному стилю характерні: взаємозамінність основних предметів інтер'єру, можливість зонування із застосуванням перегородок і окремих джерел освітлення, єдність колірного рішення для одного приміщення і поєднання тонів і кольорів у всіх кімнатах;
  • Лофт. Це модний напрям сучасного дизайну, який сьогодні став не тільки прерогативою молоді. У його розвитку явно відчувається вплив віянь часу, що прийшли до нас із Заходу, де стало популярним переобладнання під великі квартири недобудованих або занедбаних приміщень промислового призначення. Основні характеристики сучасного стилю лофт: максимальний простір в приміщенні (ніяких перегородок), варіативність фактур для обробки різних стін - одна може бути виконана під цеглу, інша імітувати дерев'яну поверхню або можуть бути використані різні матеріали стін - та сама цегла і натуральне дерево, дощаті підлоги, явно видимі інженерні комунікації, наприклад, вентиляційні труби та інше. Для таких інтер'єрів характерна злегка хаотична присутність сучасної техніки, елементів антуражу і незвичайних меблів. Головна умова в лофті - незвичайність і ексклюзивність в оформленні інтер'єру та меблів, практично неможлива для повторення в іншій квартирі.

Висновки

На завершення залишається тільки ще раз нагадати, що дизайн інтер'єру квартири повністю залежить сьогодні від уподобань власників і не може бути дешевим. Навіть якщо ви виберете стару добру класику і захочете створити зі своєї квартири бібліотеку з книжковими полицями по всіх стінах, масивним столом з настільною лампою і широкою тахтою посередині кімнати - ніхто не сміє заперечити ваше право і назвати вас старомодним.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Для чого потрібна ...

КОМЕНТАРІ