На Вінниччині триває набір претендентів на військову службу за контрактом (+фото)

На Вінниччині триває набір претендентів на військову службу за контрактом (+фото)

18.02.16 16:29 0 590
Про це під час прес-конференції у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА повідомив т.в.о військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату підполковник Михайло Дзигаленко.

«Протягом лютого-березня лави Збройних сил України мають поповнити 17,5 тисяч контрактників рядового, сержантського та старшинського складу. З Вінниччини військкомати мають подати 830 потенційних військових-«контрактників»»,- зазначив Михайло Дзигаленко.

За словами т.в.о військового комісара, таку кількість військовослужбовців за контрактом Вінниччина має направити у навчальні центри до 1 квітня: «Це, у середньому, по 20-30 осіб з кожного району.

Забезпечення армії контрактниками - це легший шлях, ніж проводити часткову мобілізацію примусово за повістками. Такі планові завдання отримали всі інші області України. Якщо ми спільними зусиллями з владою усіх рівнів, до 1 квітня укомплектуємо частини контрактниками, які замінять військовослужбовців 4-ї хвилі, то наступної черги мобілізації може не бути. Якщо ж все-таки чергова хвиля мобілізації буде, то менш значною за кількістю, ніж попередні", - зазначив Михайло Дзигаленко.

На даний час обласним військовим комісаріатом до навчальних центрів направлено 204 претенденти на контрактну службу: « Це – лише перший цикл подачі. У другому циклі ми плануємо направити на навчання 210 претендентів, з яких уже відібрано 120 потенційних кандидатів»,- повідомив посадовець.

Він також зазначив,що за результатами проведеного аналізу по відправці першого циклу, ситуація на Вінниччині виглядає так: з порозумінням віднеслися до поставленого завдання у Барському, Гайсинському, Жмеринському , Іллінецькому, Козятинському, Липовецькому, Могилів-Подільському,Тульчинському, Шаргородському та Ямпільському районах та у м. Вінниця. В цих райцентрах та містах відібрано 25% кандидатів, які відбули до навчальних частин.

Планове завдання на 15% виконали у Погребищенському районі, на 13% - у Тульчинському, на 11% -у Теплицькому , по 10% від припису дали Калинівський та Томашпільський , 8% - Чернівецький та Оратівський , 7% Тиврівський та Піщанський, 6% Крижопільський , 4% Чечельницький . Жодного кандидата не відібрано з Мурованокуриловецького району.

Із відбором по другому циклу найгірше наразі справи у Бершадському районі - 1 потенційний кандидат, в Літинському – 2, в Мурованокуриловецькому - 3, в Погребищенському– 3, в Оратівському - 3 , в Теплицькому – 1, в Тростянецькому – 2, в Чернівецькому – 2 , в Чечельницькому– 2. Решта районів відібрали уже по 6 - 7 осіб. А місто Вінниця – 17. Це ті кандидати, які оформили особові справи і зібрали всі необхідні документи для відбуття в навчальний центр.

За словами посадовця, укомплектування військових частин відбувається за принципово новим підходом: усі кандидати на контрактну службу мають пройти підготовку у навчальних центрах. Їх у державі всього 6 – для основних видів збройних сил.

" зовсім інші вимоги до тих, хто має служити в ЗСУ. У них не повинно бути жодних проблем зі здоров'ям. Окрім того, любителів алкоголю та наркотичних засобів також в армію не призиватимуть. Про це подбають спеціальні групи професійно–психологічного відбору при військових комісаріатах. "Аватари" до війська не попадуть, адже серед загиблих військових дуже високий відсоток втрат через зловживання алкоголем. Тож до кінця цього місяця усі військовослужбовці Збройних сил України. помічені у таких зловживаннях, будуть звільнені за порушення військової дисципліни і не отримають статус учасника бойових дій», - наголосив Михайло Дзигаленко.

Довідка:

Основними вимогами під час відбору та прийняття на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу є:

- вік від 18 до 45 років ( під час дії особливого періоду - до 50 років)

- стан здоров'я та придатність до військової служби за медичними показниками;

- відсутність судимостей;

- фізична підготовленість та професійно-психологічний відбір.

Переваги служби за контрактом, пільги та гарантії:

Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 21.12.91 № 2011-XII мають право на наступні пільги:

- Отримання житла за рахунок держави.(з першого дня контракту можна ставати в чергу на отримання житла)

- Речове забезпечення у відповідності до визначених норм.

- Використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення. ( основна зарплата – 7 тис. грн.., ,доплата за службу у 30-кілометровій зоні – 4 тис 200 грн. доплата за службу в АТО – 7 тис. грн.)

- Безоплатна кваліфікована медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров'я .

- Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).

- Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання). Тощо.

Більше дізнатись можна тут: http://www.mil.gov.ua/contract













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ