У Волинській області у Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів

У Волинській області у Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів

18.02.16 09:55 0 664
У Маневицькій місцевій прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів Маневицького, Ківерцівського, Рожищенського, Камінь-Каширського та Любешівського районів, на які поширюється її територіальна юрисдикція. У нараді взяли участь також голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк і заступник голови районної ради Ігор Терещенко.

Обговорюючи з учасниками наради стан протидії злочинності, керівник Маневицької місцевої прокуратури Олександр Мосійчук відзначив, що вжиті правоохоронцями спільні, узгоджені заходи забезпечили загалом стабільну криміногенну ситуацію на території. Рівень злочинності на 10 тисяч населення у районах є нижчим від загальнообласного.

Зменшилась кількість окремих видів злочинів, зокрема грабежів, привласнень та розтрати майна, кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

На території Маневицького району спостерігається зменшення фактів вчинення умисних вбивств, кримінальних правопорушень, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, а також учинених особами, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності.

Завдяки ефективній взаємодії правоохоронних органів посилено протидію корупційним проявам.

Хоча вжиті заходи ще не вирішили усіх нагальних проблем з питань протидії злочинності, насамперед загально-кримінальної спрямованості. У всіх без винятку районах, на які поширюється юрисдикція місцевої прокуратури, відбувся ріст злочинності.

Майже половину від усіх облікованих складають правопорушення проти власності.

Суттєвим є ріст кримінальних правопорушень проти довкілля.

На території Маневицького, Камінь-Каширського та Любешівського районів почастішали випадки незаконного видобутку бурштину – і протидія цьому, як і фактам незаконної порубки лісу й видобутку піску, потребує злагодженої роботи правоохоронців.

Суттєві зауваження викликає стан взаємодії органів державної системи профілактики.

Слідчими підрозділами органів поліції ще не забезпечено належного виявлення причин та умов, які сприяють вчиненню кримінальних правопорушень.

Завершуючи нараду, керівник Маневицької місцевої прокуратури наголосив, що попри проблеми, які існують в роботі правоохоронних органів, усі нагальні питання боротьби зі злочинністю можна вирішити лише комплексно. Відтак правоохоронці повинні докласти максимум зусиль, аби забезпечити законність та правопорядок та змінити думку громадян про свою роботу й заслужити довіру суспільства.

За результатами наради заплановано низку заходів задля підвищення рівня ефективності запобігання і протидії злочинності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі пройшло ...

КОМЕНТАРІ