У Волинській області прокурори вживають заходів задля усунення порушень закону в установах виконання покарань

У Волинській області прокурори вживають заходів задля усунення порушень закону в установах виконання покарань

18.02.16 16:48 0 656
Маневицькою місцевою прокуратурою у поточному році проведені комплексні перевірки додержання адміністрацією Маневицької виправної колонії №42 та Цуманської виправної колонії №84 управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області вимог кримінально-виконавчого законодавства.

У ході перевірок прокурори виявили факти порушень в установах відбування покарань розпорядку дня ув’язнених, а також випадки зберігання ними заборонених предметів, порушення форми одягу, вживання спиртних напоїв й порушення вимог ізоляції засуджених.

На виконання вимог вказівок прокуратури порушення усунуто, 4 винних у них осіб притягнено до дисциплінарної відповідальності.

Окрім цього, Ківерцівським відділом Маневицької місцевої прокуратури внесено вказівку про усунення вимог порушень кримінально-виконавчого законодавства начальнику Ківерцівського райвідділу кримінально-виконавчої інспекції УДпТС України у Волинській області за невиконання вироку суду щодо особи, яка вчинила таємне викрадення чужого майна.

За результатами розгляду вказівки вирок прийнято до виконання, винну у порушеннях особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Також за участі прокурорів Маневицької місцевої прокуратури, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» в судах розглянуто близько 400 клопотань про зарахування засудженим Маневицької ВК №42 та Цуманської ВК №84 строку попереднього ув’язнення у строк відбування покарання.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Експертна рада з питань ...
Наступна новина: Что делать с мусором: как ...

КОМЕНТАРІ