У Волинській області рятувальники розгорнули інформаційну роботу з населенням щодо запобігання виникнення пожеж внаслідок спалювання сміття та сухої трави

У Волинській області рятувальники розгорнули інформаційну роботу з населенням щодо запобігання виникнення пожеж внаслідок спалювання сміття та сухої трави

18.02.16 11:51 0 571
16 лютого працівники Ківерцівського районного відділу Управління ДСНС України у Волинській області та особовий склад Державної пожежно-рятувальної частини №6 з метою запобігання виникненню пожеж внаслідок спалювання сміття та сухої трави провели роз’яснювальну роботу з мешканцями сіл Прилуцької сільської ради, зокрема співробітники ДСНС працювали з мешканцями прилеглих до обласного центру сіл Жабка, Прилуцьке та Дачне Ківерцівського району.

Під час подвірних обходів рятувальники розповіли громадянам про основні надзвичайні події, що виникли з початку року на території району, їх наслідки та причини, а також провели протипожежні інструктажі. Особливу увагу фахівці ДСНС зосередили на попередженні пожеж в екосистемах та забороні спалювання сухої трави. Зокрема закликали не користуватися вогнем для знищення сухої трави та сміття, не спалювати сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Рятувальники аргументували на прикладах минулорічних пожеж, що необережне поводження з вогнем під час випалювання посуші здатне призвести до перекидання полум’я на приватні житлові будинки, господарські споруди та лісові насадження, а також може стати першопричиною затяжних пожеж на торфовищах.

Також рятувальники вручили громадянам тематичні листівки та пам’ятки, що містять корисну інформацію та правила пожежної безпеки, дотримання яких дозволить уникнути виникнення пожеж. Спілкуючись безпосередньо з мешканцями краю, вони вимагали максимальної обережності з вогнем у весняний період, щоб звести ризик виникнення пожеж в екосистемах нанівець.

У ДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: м. Тернопіль: начальник ...

КОМЕНТАРІ