Незабаром обмежать проїзд транспорту на територію історико-культурного заповідника у місті Луцьку

Незабаром обмежать проїзд транспорту на територію історико-культурного заповідника у місті Луцьку

18.02.16 18:33 0 626
Члени виконавчого комітету розглянули проект рішення “Про врегулювання питання щодо обмеження проїзду транспорту на територію історико-культурного заповідника у місті Луцьку”.

Директор КП “АвтоПаркСервіс” Олександр Мартинюк поінформував про основні аспекти документу. Зокрема, пропонується обмежити проїзд автомобільного транспорту на територію Державного історико-культурного заповідника в місті Луцьку до 200 транспортних засобів за одну годину.

Також пропонується встановити період обмеженого проїзду на територію Державного історико-культурного заповідника з 06.00 год. до 16.00 год.

Проте, з 16 години до 06 години можна буде вільно заїзджати на територію Державного історико-культурного заповідника.

Пропонується рекомендувати суб'єктам господарювання здійснювати доставку матеріалів для господарської діяльності, а також доставку інших вантажів до об'єктів, розташованих на території історико-культурного заповідника, з 16.00 год. до 06.00 год.

Переможець конкурсу з визначення оператора паркування транспортних засобів у місті Луцьку – приватне підприємство «Ельбе УА» повинно встановити системи обмеження руху транспорту та паркомати для сплати вартості утримання майданчиків для паркування, під'єднати їх до електромережі.

З метою ознайомлення водіїв з роботою системи обмеженого проїзду та отримання даних необхідних для визнанченя кількості осіб які, потребують безперешкодного проїзду на територію історико-культурного заповідника, пропонується запустити систему обмеження руху у тестовому режимі на 2 місяці, з дня її встановлення.

Варто зазначити, що буде забезпечено безперешкодний проїзд на територію. Старого міста громадян, які проживають там, підприємців, що ведуть свою господарську діяльність тощо.

Перед присутніми виступила й начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда, яка зауважила, що обмеження проїзду у історико-культурний заповідник міста Луцька дасть поштовх для його розвитку, збереження історичної спадщини, створення сприятлих умов для покращення туристичної привабливості.

Виступив перед присутніми й керівник ГО “Лучеськ” Олег Іванюк, який представляв інтереси підприємців, що ведуть підприємницьку діяльність на території Старого міста, державних установ і організацій, мешканців. Він наголосив, що цей проект рішення є компромісним варіантом. За його словами, тривалий час велися дискусії і врешті дійшли до спільної думки. Олег Іванюк відзначив, що це рішення необхідне, адже й справді там досить інтенсивний рух транспорту.

Також він запропонував владі спільно з підприємцями напрацювати концепцію розвитку Старого міста, адже нині воно фактично мертве, не цікаве для інвесторів. На його думку, необхідно разом його розвивати.

Заступник міського голови Сергій Григоренко закликав присутніх підтримати проект рішення. За його словами, це лише один малий крок із наведення ладу у Старому місті. Він наголосив, що будуть певні обмеження з руху автомобілів.

Свої думки з цого питання висловили також і члени виконкому Роман Бондарук, Михайло Щур, Юрій Моклиця та Юлія Вусенко.

Зрештою, присутні підтримали запропонований проект рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Вінниччині нагородили 26 ...

КОМЕНТАРІ