В Житомирській області радомишльська санаторна школа-інтернат не тільки навчає,а й лікує

В Житомирській області радомишльська санаторна школа-інтернат не тільки навчає,а й лікує

18.02.16 08:06 0 727
Радомишльська загальноосвітня санаторна школа-інтернат I-III ступенів – це унікальний заклад Житомирщини, в якому навчаються діти із захворюваннями серцево-судинної системи. Саме в ньому учні, які потребують тривалого лікування та реабілітації, мають змогу отримати повну загальну середню освіту.

У школі створені всі необхідні умови не тільки для здобуття освіти, а й для лікування дітей з такими захворюваннями:

* ревматизм в неактивній фазі;

* вроджені пороки серця, що не потребують хірургічного втручання, пролапс митрального клапану;

* тонзиліт з тонзилогенною кардіопатією, хронічний тонзиліт компенсований та некомпенсований;

* первинна артеріальна гіпертонія ІА і ІБ ступенів;

* вегето-судинна дистонія;

* стан після перенесеного інфекційно-алергійного міокардиту.

Санаторна школа має 16 класів та кабінетів, відповідно обладнаних для навчання учнів, спортивний зал, актовий зал, бібліотеку, їдальню на 140 посадкових місць, 2 майстерні, банно-пральний комплекс. Заклад повністю забезпечений професійними педагогами та медичними працівниками.

Всі учні мають змогу пройти оздоровчі курси із фітотерапії, аромотерапії, гідротерапії, киснево-сингляторної терапії, лікувальних масажів, фізіотерапевтичні процедури, лікувальну фізкультуру, медикаментозне лікування. У школі сформовано три диспансерні групи: кардіологічна, неврологічна, отоларинголічна.

Сфера медичних послуг у школі поступово розширюється, заплановано будівництво соляної шахти, придбання тренажерного обладнання для занять лікувальною фізкультурою.

В школі функціонує соціально-психологічна служба, яка спрямована на швидку адаптацію учнів до навчання, на психологічну допомогу дітям та батькам, які опинились у складних життєвих обставинах.

Тривалість навчання та лікування у закладі – не більше одного року. Можливе продовження терміну перебування учнів у школі або переведення їх до іншого загальноосвітнього навчального закладу, що здійснюється на підставі рішення медико-педагогічної комісії закладу.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ