У Житомирі пройшло громадське обговорення стосовно деревообробних підприємств

У Житомирі пройшло громадське обговорення стосовно деревообробних підприємств

18.02.16 09:56 0 582
16 лютого 2016 року в Житомирі відбулося громадське обговорення ситуації, яка склалася з забезпеченням сировиною деревообробних підприємств області та визначення оператора аукціонів з продажу необробленої деревини серед товарних бірж Житомирської області.

У заході, що був ініційований Всеукраїнською асоціацією деревообробних підприємств, взяв участьдиректор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Олексій Шатило та представники деревообробних підприємств та лісового господарства області.

« лісова галузь для економіки області є надзвичайно важливою і однією із провідних у забезпеченні робочими місцями, рівнем заробітної плати, сплаті податків та зборів до бюджетів усіх рівнів. Тому завдання влади полягає у створенні комфортних, прозорих умов для роботи підприємств цієї сфери», – зазначив Олексій Шатило.

Проект Положення про порядок продажу необробленої деревини, оприлюдненого на сайті Державного агентства лісових ресурсів України, та визначення оператора аукціонів з продажу необробленої деревини серед товарних бірж Житомирської області – основні питання, які обговорили учасники зустрічі.

Новаціями запропонованого на розгляд громадськості проекту Положення є:

* скасування практики реалізації необробленої деревини за прямим договорами;

* вся необроблена деревина, яка передбачена для реалізації повинна пройти через процедуру аукціонних торгів;

* проведення аукціонних торгів у дві сесії для суб'єктів господарювання, котрі займаються переробкою деревини;

* проведення електронних торгів, тощо.

В результаті громадського обговорення вирішено продовжити роботу над доповненням проекту Положення про порядок продажу необробленої деревини, яке розміщено для ознайомлення громадськості на сайті Державного агентства лісових ресурсів України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Выбираем себе надежную и ...

КОМЕНТАРІ