В Житомирській області бійці у військовому шпиталі проходять реабілітацію за допомогою собак

В Житомирській області бійці у військовому шпиталі проходять реабілітацію за допомогою собак

18.02.16 11:35 0 554
Українсько-канадський благодійний проект «Друг героя» у Житомирі активно продовжує свою роботу. Він був створений для реабілітації бійців та ветеранів війни з психологічними травмами за допомогою службових собак.

Вчора, 16 лютого, до бійців, які перебувають у Житомирському військовому шпиталі, завітали представники проекту зі своїми чотирилапими друзями.

Керівник проекту у Житомирі, інструктор службового собаківництва у Житомирському національному агроекологічному університеті Володимир Лойко наголосив, що кожен з учасників АТО, ветеранів може звернутися до них та отримати допомогу – безкоштовно дресирувати собаку, спілкуватися та проходити реабілітацію за допомогою навчених собак, взяти собаку для себе тощо.

«Обирати собаку необхідно за характером. Проте стрес знімає кожна. Поки у відпустці, я кожного дня гуляю зі своїм собакою. А завтра знову на службу», – говорить рядовий Ігор Ваховський, який був призваний під час четвертої хвилі мобілізації та служить у 50-му окремому батальйоні морської піхоти.

Коли Ігор знаходиться на службі, за його другом доглядають у лабораторії кінології Житомирського національного агроекологічного університету.

Під час зустрічі бійці мали змогу поспілкуватися з лабрадором Сантою та підняти свій настрій.

Володимир Лойко планує навесні влаштувати програму для військових, які проходять реабілітацію у шпиталі, за участю навчених собак, що дасть змогу бійцям відволіктися та отримати позитивні емоції.

За довідками щодо проекту «Друг героя» можна звертатися до Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 1, обласна державна адміністрація, каб. 101. Тел.: (0412) 47-50-06, 47-50-08.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині отримували ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ