На Хмельниччині рятувальники проводять профілактичну роботу серед населення

На Хмельниччині рятувальники проводять профілактичну роботу серед населення

18.02.16 14:09 0 544
16 лютого співробітники ДСНС області спільно з представниками соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та соціального захисту населення, а також засобами масової інформації провели пожежно-профілактичне відпрацювання у с.Мар’янівка на території Чорноострівської об’єднаної територіальної громади.

Особливу увагу під час відпрацювання фахівці приділили багатодітним сім’ям, самотнім пенсіонерам, неблагонадійним особам. Господарям була надана консультативна допомога, проведені роз’яснення щодо ризиків, перевірені умови побуту громадян. Перевіряючі вказали на виявлені недоліки, які можуть призвести до пожежі, та пояснили, яким чином їх можна оперативно усунути. Серед таких порушень надзвичайники зафіксували: відсутність металевого листа під топковим отвором на випадок випадання із груби жарин, наявність горючих речовин та матеріалів під топковим отвором, не замащені тріщини на печах.

Крім будинків з газовим опаленням у селі зустрічаються будинки, в яких користуються і пічним опаленням. Тому рятувальники не обійшли стороною такі помешкання. Вони провели з господарями профілактичні бесіди, пояснили, як правильно розпалювати піч та вручили пам’ятки безпеки, в яких зазначені елементарні правила поводження з вогнем.

Подібні рейди проводитимуться на усій території Хмельницького району. Лише спільними зусиллями ми не допустимо виникнення надзвичайних подій та ситуацій, адже запобігти біді завжди легше, ніж потім ліквідовувати її наслідки.

Хмельницьке міське управління

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ