В Івано-Франківській області правил безпеки життєдіяльності навчали мешканців села Нижній Струтин Рожнятівського району

В Івано-Франківській області правил безпеки життєдіяльності навчали мешканців села Нижній Струтин Рожнятівського району

18.02.16 14:20 0 569
З метою запобігання випадків пожеж і загибелі на них та перевірки протипожежного стану житлових будинків і господарських споруд села, рожнятівські рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання населеного пункту, до участі в якому запросили фахівців РЕМу, газового господарства, представників органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів та соцзахисту.

Захід охопив найширші верстви населення та був спрямований на те, щоб нагадати людям, що саме необережність, халатність і легковажне ставлення до власної безпеки часто можуть мати жахливі наслідки. Адже здебільшого винуватцями пожеж є самі люди, які нехтують елементарними правилами пожежної безпеки.

В ході відпрацювання було проведено широку профілактичну та роз’яснювальну роботу серед мешканців села з питань пожежної безпеки, при цьому особлива увага приділялась питанню безпечної експлуатації електроприладів, газового обладнання, систем опалення та порядку дій при виникненні надзвичайних ситуацій і пожеж. Власникам помешкань пояснили, що саме несправність електрогосподарства, опалювальних приладів та печей стає причиною пожеж, в яких знищується роками нажите майно, а самі люди наражаються на смертельну небезпеку.

Рятувальники також нагадали мешканцям села правила поводження при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів, пояснили шкоду від спалювання опалого листя, сухої трави та чагарників, а також підкреслили, до якої біди можуть призвести залишені малолітні діти у своїх домівках без нагляду дорослих. Також звернули увагу людей на ризики зимового періоду, зокрема правила поводження поблизу водойм та на льоду.

Хочеться сподіватися, що після таких заходів мешканці населеного пункту відповідальніше ставитимуться до власного життя та здоров’я, а кількість пожеж, відповідно, зменшиться.

На позитивний результат проведення такої роботи сподіваються як і самі рятувальники, так і представники органів місцевого самоврядування. Адже такі відпрацювання є дуже корисними для людей, які можуть безпосередньо поспілкуватися з представниками відповідних служб і почути, що їхня безпека залежить, в першу чергу, від них самих.

У цьому напрямку селищні депутати та представники Рожнятівського райвідділу У ДСНС в області працюватимуть і надалі, адже мета у нас спільна: – запобігти трагедіям і зберегти якомога більше людських життів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернівці: Проекти рішень ...

КОМЕНТАРІ