Робоча група презентувала основні зміни у транспортній системі м. Чернігова

Робоча група презентувала основні зміни у транспортній системі м. Чернігова

18.02.16 10:11 0 637
Вчора, 16 лютого, члени робочої групи з питань розробки нової транспортної системи у м. Чернігові доповідали міському голові про основні напрямки змін руху міського транспорту.

Необхідність впровадження нової транспортної схеми руху громадського транспорту у місті є очевидною. Адже за часи, коли існує нинішня схема руху, докорінно змінилися пасажиропотоки через припинення роботи великих підприємств міста.

Стратегічним питанням зміни схеми руху транспорту є уникнення дублювання тролейбусних маршрутів автобусними. Крім того, група намагалася вивчити раціональність та доцільність функціонування деяких маршрутів з урахуванням сучасних пасажиропотоків. Тож, для найбільш комфортного перевезення жителів міста громадським транспортом деякі маршрути пропонується скоротити або, у разі потреби, продовжити.

Що стосується автобусного парку, то за новими умовами договорів з перевізниками, які визначатимуться за конкурсом, передбачено збільшення кількості автобусів великої та середньої пасажиромісткості.

Пріоритетним напрямком зміни схеми руху громадського транспорту, як наголосив міський голова Владислав Атрошенко, є розвиток електричного транспорту, адже це екологічно чистий, сучасний, просторий, місткий й соціальний вид транспорту, що дуже важливо для нашого міста.

"Втім, тролейбусний парк суттєво постарішав за останні роки, і на для нормального функціонування тролейбусного руху необхідно мати не менш 115 машин рухомого складу. Проте, місто має не більш 74 машин, які ще можна експлуатувати, інші 22 одиниці не варто й ремонтувати. Тож, необхідно закупити близько 40-41 одиниць тролейбусів для міста", - сказав міський голова.

Владислав Атрошенко також зауважив, що після опрацювання робочою групою нової схеми руху громадського транспорту, обов'язково пройде процедура громадських слухань.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У Вінницькому коледжі НУХТ ...

КОМЕНТАРІ