Тернопільська область: рятувальники проходять державну атестацію

Тернопільська область: рятувальники проходять державну атестацію

18.02.16 16:49 0 593
З 16 по 19 лютого, відповідно до ч. 21 ст. 48 Кодексу цивільного захисту та вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 13.11.2013 р. № 828 «Про затвердження Порядку атестації аварійно-рятувальних служб і рятувальників» на Тернопільщині розпочали роботу представники Міжвідомчої комісії з атестації аварійно-рятувальних служб та рятувальників.

Комісією проводиться перевірка рівня загальної фізичної підготовки рятувальників, обсягу знань і практичних навичок, а саме рятувальників Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, державних пожежно-рятувальних підрозділів у містах та райцентрах області. Загалом атестації підлягають більше 500 фахівців Служби порятунку Тернопільщини. Заходи відбуватимуться кущовим методом в декількох підрозділах області, зокрема: ДПРЧ-1, ДПРЧ-5, ДПРЧ-7,ДПРЧ-6.

Представники Центрального апарату ДСНС перевірять, зокрема, знання тернопільськими рятувальниками аварійно-рятувальної справи, тактики ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій, а також визначать придатність кожного з них до виконання завдань за призначенням щодо стану здоров’я.

Після завершення екзаменування знань та навичок фахівців підрозділів Управління ДСНС України у Тернопільській області буде визначено комплексний рівень їхньої підготовки й, при підтвердженні позитивного результату, буде присвоєно кваліфікацію «рятувальник»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что делать с мусором: как ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ