Невдовзі "Тернопільській університетській лікарні" буде передано гуманітарний вантаж з французького міста Сежікуадевіль

Невдовзі "Тернопільській університетській лікарні" буде передано гуманітарний вантаж з французького міста Сежікуадевіль

18.02.16 13:47 0 595
Вчергове КЗ ТОР "Тернопільська університетська лікарня" отримає черговий транш гуманітарного вантажу, зокрема високоякісне медичні обладнання та інвертар. Цього разу з французького міста Сежікуадевіль безпосередньо за підтримки та організації партнера Мiжнaрoднoгo Цeнтру впрoвaджeння прoгрaм ЮНЕСКО - мера міста Фрaнcуa Блaншe, який є прeзидeнтом "Association Vendje-Ukraine".

Така ініціатива департаменту охорони здоров'я та обдержадміністрації отримала підтримку Тeрнoпiльcькoгo oблacнoгo вiддiлeння Мiжнaрoднoгo Цeнтру впрoвaджeння прoгрaм ЮНЕСКО, зокрема його директора Віталія Семенюка.

За словами, Віталія Степановача, "це вже 28 вантаж Мiжнaрoднoгo Цeнтру впрoвaджeння прoгрaм ЮНЕСКО на Україну вподовж останніх п'яти років".

- тимчасово у склади обласного тубдиспансеру транспортовано гуманітарну допомогу вантажоємністю близько 15 тонн. Власне, даний транш гуманітарного вантажу з Франції посприяла отримати не лише адміністрація департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА, а й адміністрація лікарні, яка профінансувала транспортування вантажу (а це сума чимала – чотири тисячі євро – авт..), а також Тернопільська облдержадміністрація, зокрема, його голова Степан Барна. Медичний вантаж є безкоштовним в якості благодійної допомоги. Тут є медичні інвертар та білизна, зокрема 80 функціональних сучасних ліжок, 35 інвалідних візків, милиці, палиці, підйомники для важкохворих, медичні препарати тощо – зазначив він у розмові з прес-службою департаменту. - Одяг та різні інші вироби - для мало захищених та багатодітних сімей.

Також отримано медобладнання в якості реанімаційного інфузомата та дефібрилятора Schiller.

Проте, що "обладнання не є новим – продовжив тему директор департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук. - Однак, воно тестоване та повністю відповідає медичним вимогам та стандартам".

Очільник медицини оглядаючи прибутий з Франції благодійний вантаж, висловив переконання, що "у галузі охорони здоров'я області є перспективи і їх потрібно розвивати".

- Ми і надалі тісно співпрацюватимемо зі адміністрацією oблacного вiддiлeння Мiжнaрoднoгo Цeнтру впрoвaджeння прoгрaм ЮНЕСКО. Повірте, і не лише з ними. Тернопільська медицина має потужності і матеріально-технічну базу будемо оновлювати покроково. Це дасть змогу покращити якість та доступність медичної допомоги населенню області. Тому і надалі сподіватимуся на плідну співпрацю як і з громадськими та благодійними організаціями, так і керівництвом області. Певен - спільними зусиллями ми багато зробимо - не на словах, а на справах - для медицини Тернопільщини.

Додамо, що усю довідкову інформацію стосовно часу передачі обладнання "Тернопільській університетській лікарні"деталізуємо у процесі роботи.

Прес-служба ДОЗ ТОДА,

фоторепортаж – Світлани Гуменної

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ