На Тернопіллі обговорили питання діяльності закладів культури в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи

На Тернопіллі обговорили питання діяльності закладів культури в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи

18.02.16 14:41 0 610
Про діяльність закладів культури в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи йшлося 17 лютого на нараді під керівництвом тимчасово виконувача обов`язки заступника голови обласної державної адміністрації Івана Бабійчука.

Участь у ній взяв голова Всеукраїнської Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) Олександр Шаліт, представники управлінь культури районних державних адміністрацій, міст обласного значення, працівники обласних бібліотек.

«Як відомо, на Тернопільщині утворено 26 об`єднаних територіальних громад, - констатував тимчасово виконувач обов`язки заступника голови обласної державної адміністрації Іван Бабійчук. - Ці зміни означають, що держава передає жителям територій практично всі повноваження, які вона має, за собою залишає лише окремі функції. Крім того, громада повинна надавати 14 послуг, в тому числі і в галузі культури. Тепер ми повинні довести, щоб громади були самодостатніми, і спроможні надавати всі послуги, які вимагає держава».

Іван Бабійчук наголосив, що неврегульованим залишається питання фінансування галузі, адже завжди вона фінансувалася з місцевого бюджету.

«Зараз потрібна спільна робота представників ОДА і працівників галузі культури, - наголосив Іван Бабійчук. - Ми маємо працювати в дорадчій формі з головами громад, депутатськими корпусами, адже тільки це – запорука успіху у проведенні даної реформи».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницькі бійці ...
Наступна новина: 35 вулиць Чернігова ...

КОМЕНТАРІ