Всі нюанси вибору ручного обприскувача для саду

Всі нюанси вибору ручного обприскувача для саду

18.02.16 15:38 0 864

Доглядати за красивим садом або улюбленими домашніми рослинами нам допомагає безліч інструментів і предметів. Серед них є і така незамінна річ, як садовий обприскувач. По-іншому його часто називають пульверизатор або зовсім по-простому «бризкалка». На даний момент виробництвом цих виробів займаються багато провідних європейських фірм, такі як Gardena, Grinda, Karcher, ECHO і інші. До речі, більше інформації ви можете прочитати на сайті: http://bestinstrument.com.ua/.

Як розібратися серед цього різноманіття? Як вибрати ручний обприскувач для саду?

Перш за все, варто задуматися про те, як діє ця техніка. Це допоможе уникнути багатьох помилок, які люди допускають при використанні обприскувачів. Кожен виріб складається з резервуара, обсяг якого може бути від 1 до 25 л, і рукоятки-пістолета. Режим подачі води можна відрегулювати, покрутивши головку пульверизатора. В цьому випадку можливості техніки розширяться, з її допомогою і коріння, і стебла рослин отримають потрібну кількість вологи.
Однак не тільки на це варто звертати увагу на виборі. Необхідно чітко уявляти собі, для чого купується розприскувачі. Залежно від тих завдань, які повинна виконувати техніка, потрібно розглянути такі параметри, як:

  • Матеріал виготовлення. Якщо передбачається використовувати ручний обприскувач для боротьби зі шкідливими комахами або для підгодівлі добривами, резервуар повинен бути виконаний з матеріалу, стійкого до хімічних речовин і процесів. Як правило, багато компаній використовують для випуску розпилювачів міцний ABS-пластик, який не схильний до дії кальцію, кремнію або магнію - елементів, що входять до складу добрив. Крім того, цей матеріал не розплавиться від високої температури - таким чином, обприскувач, забутий на ділянці, не зіпсується через потрапляння сонячних променів;
  • Обсяг резервуара. Для догляду за домашніми рослинами оптимально підійде обприскувач ємністю 1-2 л. Він трохи важить, а набраної в бачок води або добрив вистачить для зволоження 9-10 квіток в горщиках. Для садових ділянок і полів потрібна більш містка техніка - щоб розпорошити хімікати або полити плодово-овочеві чагарники, необхідний розпилювач з ємністю 10-15 л.

Обприскувачі можуть використовуватися для дому і для саду

Ручні вироби

Ручні вироби призначені для поливу домашніх улюбленців - рослин в кашпо і горщиках та виконання дрібних робіт в саду. До цього можна зарахувати обприскування листя чагарників від шкідників або мийку стекол в теплиці від пилу і інших забруднень.

Ранцеві моделі

Ранцеві моделі використовуються для обробки овочевих культур, що ростуть в оранжереях або на невеликих полях. Ця техніка є резервуар зі шлангом і пульверизатором, який поміщається за спиною. Обсяг ємності може складати від 13 до 25 л - завдяки цьому перериватися на додаткову затоку рідини або добрив не доведеться.

Помпові пристрої

Помпові пристрої стануть в нагоді для обробки картопляних полів, гряд в селі або на дачі, якщо цим планують займатися літні люди. Щоб техніку було легше транспортувати з місця на місце, багато виробників передбачають в конструкції моделей колеса. Залежно від обсягу робіт можна вибрати резервуар ємністю від 3 до 16 л.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Вінничині студенти ...
Наступна новина: Тернопіль: галицький ...

КОМЕНТАРІ