Як вибрати диван і крісло-ліжко

Як вибрати диван і крісло-ліжко

18.02.16 18:11 0 828

Підібрати диван або крісло-ліжко, здавалося б, нескладно. Вибираєш вподобану модель з симпатичною, приємною на дотик оббивкою і справа зроблена. Однак все не так просто. Вибір дивана - процес досить складний і підходити до нього поверхнево - велика помилка. Адже це придбання з тих, які залишаться з вами на довгі роки.

Страждаючи від безсоння на незручному для сну дивані, не раз згадаєш свою безпечність в меблевому магазині. Краще не полінуватися, стати на півгодини дослідником і вивчити загальні характеристики диванів, адже в їх виготовленні є маса нюансів. У цій статті ми поговоримо про те, як знайти варіант, який підійде саме вам.
Отже, щоб зрозуміти, який диван краще придбати, дайте собі відповідь на декілька питань;

  1. Де і як буде використовуватися крісло-ліжко або диван? У вітальню, спальню або дитячу варто підбирати абсолютно різні моделі. Скажімо, в спальні буде доречний надкомфортний диван для сну, а у вітальні або кабінеті - трохи більш тверді меблі.
  2. Меблі якого розміру і форми оптимально підійдуть для вашої кімнати? Наприклад, в приміщенні з довгими рівними стінами ідеально виглядає прямий диван, що розкладається вперед. А для вітальні правильний диван - кутовий. Він допоможе заощадити корисну площу. Склавши такі меблі, ви отримаєте достатню кількість сидячих місць: практичність - головна характеристика диванів кутової форми. На такій моделі можна з комфортом розміститися всією родиною або компанією друзів, не відчуваючи тісноту помешкання.
  3. Що ж до розміру дивана, то великі моделі можна розміщувати тільки в просторих, добре освітлених приміщеннях. У маленькій кімнатці широкий диван буде здаватися занадто громіздким. Якщо ж приміщення надто велике і його потрібно зробити більш затишним, можна сміливо поставити великий диван зі зручними широкими підлокітниками або навіть підставками для чашок і таць.
  4. Який вид оббивки виявиться практичніший? Так, якщо вам більше до душі оббивна тканина, ніж шкіра, хороший варіант - диван з щільною оббивкою. Потрібно лише попередньо розпитати продавця, наскільки ця тканина сприйнятлива до чищення. Непогано, якщо оббивка виявиться обробленою складом, що перешкоджає всмоктуван
  5. Наскільки натуральним повинен бути матеріал оббивки? Однозначної відповіді на це питання немає. Чим вище відсоток природних матеріалів в оббивці, тим кращий повітрообмін вона забезпечить і тим комфортніше ви будете себе відчувати, сидячи на дивані. Але в той же час, чим більше штучного матеріалу в складі тканини, тим практичніші і невибагливі дивани.
  6. Які властивості наповнювача допоможуть дивану довго зберігати форму, а його господарям - правильну поставу? В останні роки лікарі рекомендують такі гіпоалергенні наповнювачі, як синтепон і поролон. Що ж до постави, з медичної точки зору, правильний диван повинен володіти блоком двоконусних металевих пружин (цю характеристику можна уточнити у продавця). Верхній виток кожної пружини повинен бути жорстким, а самі пружини - розташовуватися незалежно один від одного, кожна в окремому чохлі. Саме тоді під час відпочинку ваш хребет буде рівним при повному розслабленні м'язів.
  7. Як вибрати диван з правильним каркасом? Найбільшу популярність в світі завоювали м'які меблі з металевим і дерев'яним каркасом. Обидва варіанти досить жорсткі і міцні. Металевий каркас вважається найбільш довговічним, а дерев'яний - максимально екологічним. Однак остання характеристика не відноситься до каркасу з ДСП.
  8. Як вибрати м'які меблі з оптимальним механізмом трансформації? У цьому сенсі все повністю залежить від умов використання вашого майбутнього дивана. Якщо ви не плануєте кожен день складати і розкладати його - можна сміливо придбати, наприклад, диван з механізмом єврософа. Він стане прекрасним резервним гостьовим місцем. Однак якщо меблі будуть регулярно змінювати спальне положення на сидяче і назад - потрібен механізм більш функціональний і безвідмовний. Прекрасна «робоча конячка» - це диван акордеон. До речі, в Європі він широко використовується як дитячий диван: з управлінням таким механізмом легко справляється навіть дитина.
  9. Які м'які меблі краще буде експлуатуватися? Здійснюючи вибір крісла-ліжка або дивана, обов'язково зверніть увагу на пружність оббивки (вона повинна розпрямлятися після того, як людина встала з сидіння), якість швів і з'єднань. Окремо варто оглянути дерев'яну фурнітуру і металеві елементи трансформаційного механізму. Чим якісніше будуть ці деталі, тим пізніше диван придбає «шкідливі звички» на кшталт поскрипування або зминання поверхонь. Що ж до догляду за вашими м'якими меблями, то відразу зауважимо: найбільш простий і невимогливий у догляді диван з великим вмістом синтетичних волокон.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: История появления стрейча
Наступна новина: Інтернет - чудо техніки

КОМЕНТАРІ