Догляд за робочою поверхнею з кварцового каменю

Догляд за робочою поверхнею з кварцового каменю

18.02.16 21:36 0 804

Кварцовий камінь (кварцовий агломерат) - це матеріал, який виготовляється промисловим шляхом, - він містить більше 93% природних компонентів і, в меншій мірі, - інші складові елементи для збереження потрібного забарвлення або відтінку та консистенції. Для виготовлення робочої поверхні кварц розрізають відповідно деякими розмірами, а краю і саму поверхню обробляють. Робочі поверхні з кварцу міцні, водостійкі, і за ними легко доглядати. При належному догляді вони служать протягом десятиліть.

Щоденне чищення

Для щоденного чищення поверхні з кварцу ми рекомендуємо використовувати вологу ганчірку (паперову), теплу воду і при необхідності або нейтральний (pH 7), слаболужний (pH 8-10) або слабокислотний (ph 4-6) миючий засіб. Кращими є такі засоби для чищення, які призначені спеціально для кварцового каменю, і слід уникати сильно кислотних чистячих засобів, а так само засобів для чищення відбілюючими речовинами. Кварцова поверхня також чутлива до абразивних матеріалів. До речі, пропоную вам переглянути concetto - нову колекцію виробів з кварцу.

Запобігання появи плям і їх видалення

По можливості робочу поверхню з кварцового каменю потрібно добре захищати від появи плям. Також запобігайте потраплянню на поверхню хімікатів і роз'їдаючих речовин. Кращим способом запобігання плям є негайне видалення бруду з поверхні, щоб вона не встигла висохнути або увібрати в себе матеріал. Для чищення буде досить паперового рушника, води і миючого засобу.
Для видалення більш складних плям радимо використовувати спеціальні засоби, призначені для чищення кварцового каменю. Після застосування засобу радимо ще раз помити робочу поверхню чистою водою і миючим засобом.

Запобігання ушкоджень від спеки і появи подряпин

Кварцовий камінь не є повністю жаростійким - це означає, що цей матеріал витримує жар лише короткий час і в результаті термошоку може тріснути. На робочій поверхні можуть залишитися пошкодження від спеки (напр., слід від гарячого посуду) тому, що при високій температурі смола, що міститься в складі кварцового каменю, починає плавитися. Наприклад, якщо ви збираєтеся ставити гарячий предмет на поверхню, що містить дзеркальні осколки, то строго рекомендується використовувати спеціальні жаростійкі підставки, щоб запобігти пошкодженню поверхні. Ми взагалі не радимо навіть на короткий час ставити гарячі предмети на поверхні, виготовлені з кварцового каменю.
І хоча кварцовий камінь досить стійкий по відношенню до подряпин, однак ми рекомендуємо завжди використовувати призначені для різання різальні дошки.

Довгостроковий догляд

Якщо поверхні з полірованого кварцу використовуються у внутрішніх приміщеннях, то вони не вимагають просочення спеціальним засобом, так як кварц не вбирає рідини. В умовах зовнішнього змісту (під відкритим небом і т. д.) забарвлення кварцового каменю з часом може змінитися.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Разновидности диванов и ...
Наступна новина: Італійський курорт ...

КОМЕНТАРІ