Італійський курорт Форте-дей-Мармі

Італійський курорт Форте-дей-Мармі

18.02.16 21:48 0 920

Форте-дей-Мармі (Тоскана, Італія) - престижний курорт на Тірренському узбережжі. Свою популярність він здобув в шістдесяті роки. Він знаходиться в регіоні, який називається Версілія, що простягнувся на кілька десятків кілометрів уздовж Тірренського моря. Це узбережжі привабливе своїми піщаними пляжами і буйною середземноморською рослинністю. Таке поєднання досить рідке для Італії.

Історія Форте дей Мармі бере свій початок в 16 столітті з моменту спорудження причалу для суден, де перевозили апуанский мармур. У 1782 році для захисту причалу була побудована фортеця з мармуру, невелике укріплення, в честь якого і було назване місто. На початку 19 століття, завдяки розвитку морської торгівлі, в Форте-дей-Мармі починається будівництво престижних готелів, які гармонійно вписуються в прибережних пейзаж нескінченних піщаних дюн і соснових гаїв. Місцева влада вирішують перетворити поселення в зелене місто - парк, де можна знайти усамітнення і спокій, а також бездоганний сервіс під час відпочинку.

Пляжі

Саме створення традиційних пляжів послужило основою зародження культури, світського життя і розваг міста. Зачаровані цим місцем дипломати, промисловці, артисти, бізнесмени і відомі особистості приїжджають в Форте-дей-Мармі на відпочинок і починають створювати тут свої літні резиденції - розкішні вишукані вілли різних архітектурних стилів, доповнені красивими доглянутими парками і басейнами.

Пляжний сезон стартує в червні і триває до кінця вересня, максимальна температура в цей період становить +28 ° C. Взимку, як правило, багато готелів закриті, зате з ранньої весни вони вже готові приймати нечисленних туристів, які приїжджають вивчати місцеві визначні пам'ятки і мальовничі пейзажі, не боячись примхливої, але при краплі удачі і везіння - дивовижної сонячної погоди.

На південь від курорту знаходиться піщаний пляж Twiga, а 6,5 км на північ - пляж Marina Dei Ronchi (мініатюрний курорт неподалік від Форте-дей-Мармі, який також славиться своїми пляжами). Є в околицях і нудистський пляж - це Santa Maria.

Форте-дей-Мармі може похвалитися одними з кращих готелів на Тірренському узбережжі. Тут є і розкішні Byron 5 *, Grand Imperiale 5 * і Augustus & Lido 5 *, якісні «четвірки»: Il Negresco або Villa Roma Imperiale, можна знайти і бюджетні «троячки», але таких, звичайно, меншість. Любителям усамітнення і тиші можна порадити невеликий комфортний готель на 20 номерів - Le Pleiadi, який знаходиться не в туристичній, а «житлової» частині курорту. Поблизу поля для гольфу також є свій готель - California Park.

Вілли

Окрема спеціалізація курорту - вілли. Їх тут не тільки продають сильним світу цього, а й здають в оренду на літо. Як правило, мінімальний термін оренди - один місяць. До речі якщо вам це цікаво, то заходьте на сайт: http://agencyiterra.com/regions/toskana/forte-dej-marmi/, де ви зможете ознайомитись з цими віллами і, безпосередньо, купити або орендувати. Вілли бувають абсолютно різні (на 2-6 спалень, з басейнами або без та інші). Але абсолютно всі чарівні, збудовані в традиційному тосканському стилі з черепичним дахом і зеленим садком.

Ринки

По всьому місту знаходиться безліч дизайнерських магазинів і бутиків, які працюють з 10 до полудня, а потім з 4-5 до 8-9 вечора. Щосереди (а в сезон ще і по неділях) місцеві і туристи колоритними струмочками стікаються на Piazza Marconi. Не варто порівнювати ринок Форте-дей-Мармі з яким-небудь традиційним для російських глибинок базарчиком: тут, поряд з домашнім вином або сиром, можна купити і модне італійське взуття, і одяг, і всілякі сувеніри. Ринок працює з 8 ранку до 2 години дня.

А кожну другу суботу та неділю місяця на Piazza Dante розгортається традиційний антикварний ринок, де можна знайти дивовижні картини, предмети для дому та інтер'єру, старовинні книги і посуд.

Куди піти?

Незважаючи на те, що Форте-дей-Мармі містечко мініатюрне, щоб занудьгувати тут треба ой як постаратися. Отже, головна «прима» - це залишки того самого старовинного форту (Fortino), який і дав ім'я курорту. Поблизу знаходиться оригінальний музей карикатури і сатири, на відвідування якого можна сміливо запланувати пару годин. Варто також прогулятися до старовинного складу мармуру - однієї з перших місцевих споруд, яка датується 1618 роком. Нарешті, можна відправитися до театру під відкритим небом Torre del Lago і за сумісництвом віллу легендарного композитора Джакомо Пуччіні, де він написав одні з найславетніших своїх робіт. Тут же раз на рік проводиться фестиваль його імені.

У місті є три найбільш цікавих і значних області: Рома Імперіалі, Центр міста і Вітторія Апуана.

Рома Імперіалі - це квартал з величезними віллами, здебільшого розробленими такими відомими архітекторами, як Мікелуччі, Джіо Понті і Пагано, де зона вілли Аньєллі, в даний час є готелем Аугустус, з якого по підземному ходу можна потрапити на берег моря. На алеї біля моря знаходиться один з найстаріших нічних клубів Італії, "Капанніна ді Франчески" - найвідоміша дискотека 60-х років.

Центр міста є торговою зоною з магазинами найбільш ексклюзивних брендів, фортом, справжнім символом міста Форте-дей-Мармі, площею Гарібальді, пристанню, яка в колишні часи була місцем навантажування мармуру з Апуанських Альп, а зараз улюбленим місцем тих, хто хоче насолодитися заходами сонця на морі або самим красивим видом на мармурове узбережжі.

Вітторія Апуана є іншою історичною частиною міста Форте-дей-Мармі, цінується за великі території з зеленими насадженнями і за численні будівлі великої вартості, серед яких виділяється знаменита вілла Бертеллі - центр культурних ініціатив Форте-дей-Мармі. Вілла, де сьогодні проводяться численні виставки, спектаклі, концерти, заходи, що має новий відкритий театр, претендує на роль одного з найважливіших культурних центрів Тоскани в літній період.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ