Які бувають ремонти двигунів автомобілів

Які бувають ремонти двигунів автомобілів

19.02.16 18:19 0 1547

Від технічного стану двигуна автомобіля залежить дуже багато чого. Навіть новому двигуну може знадобитися ремонт або проведення профілактичних заходів - на експлуатаційні характеристики двигуна впливає якість палива, кількість накопичених всередині масляних часток та інше.
Щоб повернути двигуну життя, може знадобитися його капітальний ремонт, при якому пристрій повністю розбирається, промивається і проводиться дефектовка його деталей. Потім мотор збирається, перевіряється його працездатність, заливається масло. Як капітальний, так і поточний ремонт автомобіля краще довірити професіоналам, адже така робота вимагає від майстрів особливих знань. Більше інформації ви можете дізнатися на сайті: http://luxauto.od.ua/uslugi/remont-dvigatelja.

Загальна конструкція двигуна

Будь-який двигун складається з двох механізмів і ряду систем. До механізмів відносять кривошипно-шатунний і газорозподільний механізм. При своєчасності проведення технічного обслуговування двигуна і дотриманні нормальних режимів експлуатації мотора ці механізми, в принципі, не вимагають проведення ремонтних операцій. Деякі сучасні двигуни конструктивні і не розраховані на капітальний ремонт. Але, будь-який механізм схильний зносу, тому двигуни, які експлуатуються тривалий час, можуть піддаватися капітальному ремонту.

Двигун включає в себе, як правило, чотири системи:

  • Система харчування;
  • Система запалювання;
  • Система охолодження;
  • Система змазки.

Дані системи є практично у кожного двигуна. Можна тільки зробити застереження, що система запалювання дизельного мотора дещо відрізняється від звичайного бензинового двигуна. Всі системи, з різним інтервалом, піддаються також періодичному технічному обслуговуванню.

Визначення поломки

Якщо у Вас немає досвіду з ремонту автомобіля, тоді насамперед потрібно звернутися в хороший автосервіс, де є майстри, які здатні визначити вид поломки. Якість перевірки - дуже важлива частина, так як правильно визначений характер поломки покаже, скільки потрібно буде витратити грошей і скільки часу на це піде. Для цього в автосервісах є спеціальне обладнання, використовуючи яке, можна більш точно визначити несправності.

Легкий ремонт

Заміна поршневих кілець. Насамперед увагу звертають на поршневі кільця. Якщо вони перестали нормально працювати, їх змінюють. Це важливо, оскільки навіть звичайна заміна кілець може прибрати таке негативне явище, як підвищене споживання масла.
Регулювання клапанів (щуп). Від правильного функціонування клапанів залежить багато. Якщо з яких-небудь причин подача пального в камеру згоряння і вихід відпрацьованих газів неврегульовані, тоді це може привести до серйозних проблем.
Перевірка герметичності двигуна, заміна свічок, сальників і багато іншого також є обов'язковими елементами ремонту. І якщо людина не сильно розбирається у внутрішній будові автомобіля, краще звернутися за допомогою до фахівців. Це заощадить і гроші і час.

Середній ремонт

У цьому випадку крім заміни кілець і іншого, проводиться більш глибока перевірка. Часто двигун знімають частково або повністю розбирають.
При середньому ремонті проводиться шліфування колінчастого валу, а саме його шийок, шліфування циліндрів і заміна поршнів, заливка підшипників або заміна вкладишів, фрезерування клапанних гнізд, якщо в цьому є необхідність. Вартість середнього ремонту трохи вища легкого, тому потрібно, по можливості, заздалегідь готуватися до майбутніх розтрат.

Капітальний ремонт двигуна

Капітальний ремонт двигуна робиться з метою відновлення його первісного стану, і в тих випадках, коли більшість деталей мають сильний знос і подальша експлуатація автомобіля неможлива, або скрутна.
Вартість такого ремонту досить висока, а час його проведення може варіюватися від 15 до 60 днів. Все залежить від ступеня зносу деталей і від майстрів, які здійснюють ремонт.

Доцільність капітального ремонту

Якщо легкий і середній ремонт просто необхідні в процесі експлуатації автомобіля, то капітальний ремонт, як вважають багато хто, не настільки вигідний. Причина одна - велика вартість. У разі серйозного зносу деталей, на відновлення яких доведеться витратити велику суму грошей, кращим варіантом може стати заміна старого двигуна на новий. Пошуком нового мотора не варто займатися самостійно, краще звернутися в хороший автосервіс. Там допоможуть і в пошуках, і у виборі, і в установці нового агрегату.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Контроль всего расхода ...
Наступна новина: Какие сейчас есть ...

КОМЕНТАРІ