В Закарпатській області прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом використання опіки з корисливою метою

В Закарпатській області прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом використання опіки з корисливою метою

21.02.16 08:18 0 583
Ужгордською місцевою прокуратурою, за результатами перевірки по колективному зверненню мешканців вулиці Гагарана у м. Ужгороді, зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання опікуном опікунськимим правами з корисливою метою на шкоду підопічному.

Як повідомили в Ужгородській місцевій прокуратурі, встановлено, що рішенням Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області у липні 2008 року ужгородку визнано недієздатною та призначено опікуном її рідного дядьку.

Проте, як виявилося чоловік не мав бажання доглядати 57-річну племінницю, а лише витрачав кошти, які державою виділяються на її догляд. Матеріальної допомоги підопічній він не надає, продуктами харчування, предметами першої необхідності та ліками її не забезпечує.

Згідно актів обстеження матеріально-побутових умов проживання, вона проживає в антисанітарних умовах, житло потребує капітального ремонту. Крім того, недієздатна потребує постійної сторонньої допомоги, проте опікун разом з нею не проживає та, зі слів сусідів, взагалі не навідується до неї.

Як свідчать матеріали особової справи опікуна, він не подає звіти про свою діяльність та не забезпечує проведення медичних оглядів недієздатної.

Згідно інформації Управління праці та соціального захисту населення чоловік неодноразово викликався на засідання опікунської ради у зв’язку з невиконанням своїх обов’язків, проте свою поведінку не змінив.

Відтак, в Ужгородській місцевій прокуратурі наголосили, що наведені факти свідчать про тривале порушення прав недієздатної її опікуном та використання опіки з корисливою метою на шкоду підопічному, у зв’язку з чим прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 167 КК України.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська поліція ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ