В Чернівецькій області приклад батьків — основа безпеки дітей на дорогах і вулицях (+фото)

В Чернівецькій області приклад батьків — основа безпеки дітей на дорогах і вулицях (+фото)

21.02.16 11:13 0 637
Про ключові аспекти дитячого дорожньо-транспортного травматизму в області, попередження ДТП з участю юних учасників дорожнього руху йшлось на загальношкільних батьківських зборах Чернівецької гімназії №6.

Ініціюючи проведення пізнавального заходу в рамках співпраці гімназії та громадськості, керівництво навчального закладу запросило на батьківські збори представника Відділу безпеки дорожнього руху Управління превентивної діяльності Національної поліції в Чернівецькій області.

За словами майора поліції Наталіі Кирилюк, з початку року в області скоєно 5 ДТП з участю дітей. Одна аварійна ситуація завершилась фатально для дитини, яка була пасажиром в автомобілі. В іншому випадку дорожньо-транспортна пригода з участю дитини трапилась на пішохідному переході.



В кожній конкретній ситуації, — наголосила службовець,— є причини, що призводять до сумних наслідків. Тому окрім системної методичної роботи педагогів у школах з вивчення дітьми правил дорожнього руху, вироблення у них навиків безпечної поведінки потрібна така ж постійна батьківська турбота. Подбати, аби одяг дитини був оснащений світловідбивними елементами, нагадати сину чи дочці про обережність при переході вулиці, на власному прикладі демонструвати дітям повагу до правил дорожнього руху на зразок «роби,як я» — прості але дієві виховні моменти, що сприятимуть формуванню у дітей культури руху, а відтак і його безпечності.



Подібні заходи з участю представників ВДБР відбуваються і в інших навчальних закладах.

Прес-служба Відділу безпеки дорожнього руху Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ