Відпустка в листопаді. Куди поїхати?

Відпустка в листопаді. Куди поїхати?

21.02.16 11:31 0 817

Відпустка у нас буде в листопаді. Ця фраза прозвучала як вирок. Руки опускалися. Ну куди можна поїхати в Росії відпочити в листопаді? Відпочинок за кордоном відпадав відразу - закордонних паспортів не було. Відпочинок в Росії на морі, як я завжди вважала, строго обмежений за часом. З середини червня до кінця вересня можна їхати відпочивати на Чорноморське узбережжя або на Азов. Але відпочинок в листопаді хотів зруйнувати мою мрію провести відпустку на морі. Здаватися просто так Я не хотіла і почала шукати варіанти.

Найзручнішим було переглянути які є готелі на морі з басейном. І не просто з басейном, а з басейном з морською водою. Покупатись у хлорці я могла і у себе в місті. Дані, які знайшов мені пошуковик, збуджували шалено. Ціни на готелі в Анапі, Геленджику та Сочі навіть в листопаді зашкалювали за наш сімейний бюджет. Але тільки в великих містах Чорноморського узбережжя тоді були басейни з морською водою з підігрівом. Надія на те, що можна купатися в морі в листопаді у нас не було ніякої.

Далі я міркувала логічно. Сочі - це саме розрекламоване місто на Чорному морі завдяки КВН і фестивалю "Кінотавр". Приїхати в листопаді в курортне місто, де всі розваги закриті до наступного літа, не хотілося. Але тільки в Сочі залишалася надія застати хоч якусь працюючу туристичну інфраструктуру. Тому вирішили їхати саме туди.

Отже, наш відпочинок буде проходити на Чорному морі, місто Сочі.

Відпочинок в листопаді. Особливості

Відпочити в листопаді на морі хотілося не гірше ніж в розпал сезону. Сочі місто дороге, тому вирішили на житлі заощадити, але не на шкоду комфорту. Наш вибір припав на приватний сектор.

Через Інтернет ми найшли жінку, яка здавала житло. Попросили підібрати кімнату в квартирі. Побажання були - що б в кімнаті було хороше двоспальне ліжко, телевізор і холодильник. Ще було побажання, що б поруч був готель з басейном. Басейн з підігрівом мав готель "Перлина". Так як на життя в самому готелі грошей не вистачало, зідзвонилася з готелем і уточнила "Чи пускають вони туристів, які прийшли з вулиці", тобто тих, хто не проживають в готелі?. Отримавши позитивну відповідь, ми попросили підібрати нам квартиру так, що б неподалік був готель "Перлина".

Я була більш ніж впевнена, що кафе та їдальні, яких завжди повно в сезон, працювати не будуть. І тому налаштовувалася, що в свій відпочинок в Сочі я буду готувати сама. Тому в побажання щодо кімнати була включена кухня з усім необхідним посудом і вільним доступом. В принципі я не сильно помилилася, і мій відпочинок був дещо затьмарений приготуванням їжі. Сочі місто дороге, тому кожен день ходити в ресторани або навіть в кафе було накладно.

Зате плюсом того, що на морі ми поїхали відпочивати в листопаді стало те, що не було проблем з квитками. Черги до кас були набагато менші, ніж, наприклад, в липні або серпні, а місця були в різних поїздах з різним часом перебування. Було з чого вибрати.

Було не дуже зручно те, що їхали в листопаді ми зі свого міста де був сніг, а приїжджали туди, де ще сонячно і тепло. Одного теплого одягу і взуття було більш ніж достатньо і виходячи з поїзда з купою теплих речей ми пошкодували, що не подумали про це заздалегідь. Можна було підготувати об'ємну порожню сумку для них. На ділі вийшло так - що змогли, розіпхали по пакетам, решта несли в руках, намагаючись нічого не впустити кожну хвилину. Добре, що нас зустрічали з поїзда машиною, куди ми радісно завантажили свої речі.

На цьому, мабуть, все про особливості відпочинку на морі саме в листопаді. Мої враження про сам відпочинок в Сочі розповім у своєму відгуку про відпочинок.

Відгук про наш відпочинок в Сочі

Ми відпочинку в місті Сочі починаючи із 3 листопада - 3 неповних тижні. Їхали в куртках, светрах та черевиках. У поїзді топили. Було тепло і комфортно, ближче до півдня опалення відключили, але холодно не було. З кожною годиною ми все ближчими були до нашого відпочинку на морі. Приїжджали вдень - близько години. Було ясно, що в місті спека. Тому виходили з вагона в босоніжках і футболках. Весь оберемок одягу несли в руках.

Нас зустріли і відвезли на місце. Квартира у нас була трикімнатною з великою кухнею. Господарі здавали всі кімнати, а самі жили на кухні. Скрізь хороший ремонт, у ванні дуже красиво все зроблено! Залишивши речі, ми поспішили на вулицю, щоб озирнутися.

Відразу мені місто не сподобалося. Місто воно і є місто. Хоча ми самі живемо далеко не в мегаполісі, у відпустці на морі хотілося відпочити від машин, гаму і шуму. У місті Сочі це було нереально! Скрізь стоянки для машин, маса вихлопних газів і натовпу людей. Навіть в листопаді! При цьому складалося враження, що в основному це корінні жителі. Жителів міста Сочі від тих, хто приїжджають відпочивати на море легко відрізнити за одягом! Місцеві жителі ходили навіть вдень в шкіряних куртках, а такі як ми - загоряли на сонечку в футболках і сарафанах. Хоча варто уточнити - тільки вдень! Увечері дійсно було прохолодно - ми виходили на вулицю відпочивати в джинсах і вітрівках.

Погода на березі чорного моря в листопаді

Увечері першого дня був туман. Море губилося за білою пеленою, але все одно було дуже красиво. Прийшли на пляж. На березі лежить і відпочиває кілька людей. Ніхто не купається... Я постояла-постояла... і пішла в воду! Ви не повірите - вона була ТЕПЛА! Вода в чорному морі в листопаді місяці була тепліша, ніж в річках нашої середньої смуги Росії жарким літом. Я скупалася з великим задоволенням! Ось правда коли вийшла - стало прохолодно, довелося швидко обтертися і відразу ж одягнутися. Тому, якщо їдете восени відпочивати на море враховуйте цю особливість. Хоча вода тепла - на березі відразу ж варто розтерти себе рушником і одягнутись, по крайній мірі, ввечері.

Потім був сам відпочинок. Погода була різна. Були і проливні дощі. У дощ ми весь день проспали з відкритим вікном. Кімната була наповнена вологим повітрям з запахом моря. Спалося чудово, а вночі ми вже відпочили, гуляли по нічному місту. Були й дні, коли з неба сипалася дрібно дисперсійний водний пил. Начебто і не дощ, але не особливо приємно. У ці дні ми ходили в басейн готелю "Перлина". Вода в басейні підігрівається. Тому було чудово! Вода тепліша, ніж температура тіла і тому стан дуже комфортний! Біля басейну була навіть одна водна гірка, з якої я вдосталь накаталась. Було чудово з'їжджати в воду, розбризкуючи навколо себе "море" води! Були і дуже сонячні дні!!! Ми навіть загоряли! Хоча в це мені навіть самій зараз не віриться. Загоряли не як зазвичай тільки вранці або ввечері, а цілий день. Тому як сонечко було дуже ласкаве! І ми купалися в морі. Купалися багато і з задоволенням. Вода в морі була тепла, як парне молоко! І вдень коли виходили з води, було нітрохи не холодно. Місцеві жителі, прогулюючись по берегу в куртках, дивилися на нас як на божевільних)). Але не думайте, що ми були там одні такі. Зовсім ні - таких як ми було цілком достатньо! Хоча, звичайно, ми були в меншості.

Куди ми з'їздили. Екскурсія в листопаді під час відпочинку в місті Сочі

Щоби якось урізноманітнити наш відпочинок в листопаді в Сочі ми з'їздили на екскурсію - Рафтинг. Це задоволення для тих, хто любить гострі відчуття! Дійсно під час екскурсії гострих відчуттів було хоч відбавляй.

Екскурсія являє собою сплав по гірській річці Мзимта (це район Ахштирскої ущелини) на надувних човнах, які називають рафти. Обіцяли вразити нас: красою дикої природи, стрімкими скелями, непрохідними лісами, спусками, які захоплюють дух і порогами гірської річки Мзимти, що не підкорилася людині!

Що сказати - дух у нас захоплювало! Але часом аж ніяк не від того, чого обіцяли екскурсоводи! Везли нас до місця початку сплаву на вантажних армійських машинах з "лисою" гумою по руслу гірської річки. Місцями висохлої, місцями дуже навіть глибокої. Періодично піднімаючись на схил кам'янистого берега. Машину на зношених шинах заносило просто жахливо! Серце тікало в п'яти кожен раз. Я реально розглядала місце на підлозі, куди буду падати, прикриваючи голову руками в разі аварії. Приїхали. Сказали роздягнутися, щоб не намочити одяг і потім одягнути все сухе. Згадали недобрим словом жінку, яка продавала нам квитки на екскурсію і не уточнила про те, що потрібно взяти запасну одежу. Роздягненими в листопаді місяці в ущелині, де досить прохолодно, ми стали одягати на себе рятувальні жилети. Відразу стало холодно і захотілося додому... але все ще тільки починалося!

Ми занурилися в надувний "пліт" - рафт. Чоловікам видали весла. Ззаду сіл інструктор, який провів невеликий інструктаж. Заборонили брати з собою фотоапарати і камери під приводом того, що вони можуть бути зіпсовані через бризки або, що ще гірше, можна упустити їх у воду. Про те, що ми не взяли фотоапарат, я пошкодувала майже відразу! Я сиділа посередині надувного човна і руки були вільні. Можна було спокійно фотографувати, не боячись за камеру. Фотографії, які нам обіцяли зробити на березі (професійним фотографом) розчарували! Дрібні і некрасиві фотографії. Я б зробила набагато краще! Без жартів. За ті гроші, що з нас за них взяли можна було постаратися зробити дійсно цікаві кадри, а не запам'ятати перший-ліпший момент.

Сам сплав був досить спокійний. Річка, яка обіцяла багато гострих моментів, ніби "спала". Ми просто їхали, насолоджуючись околицями. Вірніше насолоджуватися мені заважав страшний холод. Голі ноги вкрилися мурашками, а ступні знаходилися в холодній воді, яка потрапляла через борт у човен. Добре, що якийсь чоловік зглянувся, дивлячись на мої посинівші ноги, і віддав мені своє взуття. Він завбачливо на відміну від нас взяв змінне взуття та одяг.

Гострий момент був під кінець нашої подорожі. Наш човен зачепилася за щось на дні, а вода тягла його вперед. Човен став кренитися і завалюватися назад. Дівчата верещали, чоловіки посилено намагалися вирівняти наш рафт. Якби ми опинилися у крижаній воді, було б зовсім не добре! Ми дійсно перелякалися, тому, як небезпека була дуже близько! Але добре, що добре закінчується.

В кінці нашого сплаву нас відвели в баню. Добре, що у нас були з собою купальники-плавки. Тому що грілися в ній разом і чоловіки і жінки! Після крижаної води на дні човна ноги просто горіли в теплі. Коли ми трохи зігрілися, нам запропонували придбати шашлик і спробувати місцевого вина. Так як до цього моменту ми дуже зголодніли, шашлик здався нам казково смачним.

Зворотна дорога теж "порадувала". Наша вантажівка, в кузові якої ми сиділи на простих дошках, піднімаючись на "лисих" шинах по стрімкому кам'янистому схилу, мало не зірвалася в прірву. Перелякалися всі не на жарт. Навіть чоловіки. Саме так дорога туди і назад була особливо хвилюючою і захоплюючою дух, а зовсім не сплав по гірській річці.

Але в цілому, було непогано. Тим більше, що обійшлося без жертв. Екскурсійна прогулянка і сплав з гірської річки внесли різноманітність в наш відпочинок на морі в листопаді.

Де ми харчувалися, відпочиваючи в Сочі в листопаді

Поруч з будинком, в якому ми знімали кімнату в квартирі, розташовувалися 2 столові. Одна по типу Магдональдса - мережа пропонує гамбургери, картоплю фрі та інші "корисні" продукти. Ми поїли там один раз, і більше бажання не виникало, тому, як живіт болів після цієї вечері. Друга їдальня пропонувала більш смачну і здорову їжу, але вражала цінами. Стакан компоту коштував там так, як у нас в місті салат в ресторанчику. Тому ми ходили туди дуже рідко - їли в основному будинку те, що я сама готувала.

Продукти купували на ринку. Там же брали вино і свіжовичавлений гранатовий сік, який продавався в надлишку. Звичайно, це затьмарювало відпочинок, але якщо чесно, я підозрювала що так і буде.

Частенько ми заходили в кондитерську, розташовану поруч. Там продавалися неймовірно смачні тістечка. Таких смачних тістечок "Картопля" я не пробувала більше ніде! Ще там було багато всякої смакоти, і ми заглядали в цю кондитерську кожен раз, проходячи повз.

Що ще ми бачили, і що нам сподобалося в Сочі

Сподобався Дендрарій. Не буду багато розповідати тому, як це потрібно бачити, а не читати. А фотографій звідти у мене немає. Єдине, що скажу - обов'язково підніміться вгору за допомогою підйомника, що б зрозуміти всю масштабність закладу, а з нього вже спускайтеся своїм ходом. І йти туди потрібно не поспішаючи. Часу на те, що б обійти всі стежки потрібно дуже багато! Ми так і не змогли пройти скрізь, де хотілося б.

Сподобалися співаючі фонтани. Красиве видовище, що дійсно запам'ятовується. Дуже романтичне місце. І фотографії виходять приголомшливі!

Ходили прогулятися в порт. Подивитися на великі і маленькі яхти, величезні лайнери і просто цікаві судна. Є що сфотографувати. Тим більше тим, кому цікава ця тематика. Дійсно кораблів самих різних розмірів і моделей там стільки, що очі розбігаються.

І взагалі місто Сочі дійсно гарне. Але я б вибрала туди просто з'їздити на екскурсію, а не відпочивати там.

Резюме про відпустку проведену в Сочі, в листопаді місяці

Якщо шукати місце, де відпочити в листопаді на море в Росії, то Сочі підходить в зв'язку з наявністю басейнів з морською водою, які можуть хоча б частково замінити море тому, що купатися вже трохи прохолодно в цю пору. Місто дороге і галасливе. Тому якщо ви шукайте економ варіант відпочинку на морі, то місто Сочі вам не підійде. А вже тим більше, якщо хочете їхати на море з дитиною - подумайте краще про відпочинок в його околицях - Лазаревському, Хості та ін. До речі, мені самій в селищі Лазаревське сподобалося незрівнянно більше, ніж в Сочі!

Але взагалі, я рада, що ми тоді вибралися відпочити на морі. А те, що нам вдалося і в морі купатися, і навіть позасмагати в листопаді взагалі було приємною несподіванкою. За великим рахунком ми раді, що вирішили ризикнути і поїхати на море пізньої осені!

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ