У Волинській області рятувальники навчали правил безпеки дітей з особливими потребами

У Волинській області рятувальники навчали правил безпеки дітей з особливими потребами

23.02.16 17:19 0 740
22 лютого відбулася виховна година з безпеки життєдіяльності у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі, де здобувають освіту діти з особливими потребами.

Заняття з учнями 4-их класів провели співробітники УДСНС України у Волинській області та представники громадської організації працівниками «Правопорядок». Школярі довідалися, що причинами сумних і трагічних подій дуже часто буває легковажне поводження з вогнем, водою, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки. Тож співробітники ДСНС розповіли дітям, як уникати неприємностей у побуті, на вулиці, під час перебування у громадських закладах, закликали бути пильними та обережними, дотримуватися правил безпеки.

Крім того, рятувальники розповіли учням, що навіть з критичних ситуацій є вихід, головне – знати, як реагувати на небезпечні чинники, діяти чітко і правильно. Зокрема наголосили: якщо пожежа виникла у приміщенні, не слід лякатися і ховатися, необхідно якнайшвидше виходити з приміщення і кликати на допомогу дорослих.

У рамках виховної години діти переглянули навчально-пізнавальний мультфільм «Сірники не іграшка, вогонь не забава», підготовлений у рамках Волинського обласного конкурсу «Рятувальники очима дітей», та відеоролики про порядок дій на випадок різного роду надзвичайних ситуацій, а також у випадку виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів.

Рятувальники нагадали школярам номери служб екстреного реагування та вручили листівки «Навчи дитину правилам поведінки з вогнем та діям на випадок пожежі!», які вийшли друком напередодні.

А щоб школярики краще запам’ятали усі правила, педагоги Орислава Супрун та Ніна Мотрунчик разом із найактивнішими учнями підготували та продемонстрували для дітей виставу «Вогнегвостик».

І освітяни, і рятувальники упевнені, що театралізовані вистави викликають інтерес до вивчення правил безпеки, і такі пізнавальні форми навчання вбережуть дітей від небезпечних і необдуманих кроків під час проведення дозвілля.

УДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ