В Житомирській області рятувальники застерігають громадян не виходити на тонку кригу

В Житомирській області рятувальники застерігають громадян не виходити на тонку кригу

23.02.16 08:05 0 794
У зв’язку з коливанням температурних показників (незначні морози вночі та підвищення температури вдень) по всій території України товщина льоду на водних об’єктах є мінімальною. Саме тому вихід на кригу і риболовля становлять надзвичайну загрозу для життя та здоров’я людей. Лише з початку року рятувальниками зафіксовано вже 52 випадки загибелі людей на водоймах, з яких 6 дітей.

Незважаючи на всі застереження рятувальників та трагічну статистику, людипродовжують виходити на тонку кригу, тим самим ризикуючи власним життям. У 2016 році підрозділами ДСНС на водоймах врятовано вже 161 людину, з яких 27 дітей.

Саме тому, з метою попередження виникнення надзвичайних подій на водних об'єктах наразі у всіх регіонах країни тривають інформаційно-роз’яснювальні рейди. Під час таких заходів фахівці ДСНС України із залученням представників ЗМІ відвідують місця риболовлі та проводять з громадянами профілактичні бесіди, розповідають їм про небезпеку виходу на тонку кригу, вручають пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом.

Рятувальники демонструють громадянам як правильно надати допомогу у випадку, якщо людина провалилася під лід. Адже вміння правильно допомогти потерпілому допоможе зберегти людське життя.

Так, впродовж цього тижня такі рейди були проведені у Полтавській, Луганській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Хмельницькій, Київській областях.

Крім того, 19 лютого в акваторії річки Південний Буг хмельницькі рятувальники та працівники комунальної аварійно-рятувальної служби відпрацювали дії щодо порятунку людей в умовах льодоходу та паводку. В ході тренування були продемонстровані різні способи порятунку людини, яка тоне. Зокрема, за допомогою рятувального кругу та кінця Олександрова, а також за допомогою методу мотузкової переправи на човні. Всього до проведення навчання залучалось 48 рятувальників та 7 одиниць пожежної і спеціальної техніки ДСНС.

Цього ж дня, на базі комунального підприємства «Кременчуцька рятувально-водолазна станція», було проведено комплексне практичне навчання зі спеціалізованими аварійно-рятувальними службами м. Кременчука. Під час навчання рятувальники вдосконалили навички з проведення пошуково-рятувальних робіт потерпілих на водоймах, надання медичної допомоги, розгортання пункту відпочинку та обігріву особового складу аварійно-рятувальних підрозділів на місці надзвичайної події, а також організації роботи оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації місцевого рівня.

Інформаційно-роз’яснювальні рейди проводитимуться й надалі з метою запобігання загибелі населення на водоймах та під час зимової риболовлі, навчання людей діям в умовах виникнення надзвичайних ситуацій. Інформація про подібні рейди публікуватиметься на офіційному сайті ДСНС України та в соціальних мережах.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ