У Рівненській області під час рейдів житловим сектором рятувальники навчають громадян як запобігти пожежам

У Рівненській області під час рейдів житловим сектором рятувальники навчають громадян як запобігти пожежам

23.02.16 14:18 0 574
З початку 2016 року в Рівненській області сталося 154 пожежі, під час яких загинуло 7 людей. Як свідчить аналіз, найбільше пожеж виникло в житловому секторі громадян. Зазвичай причиною виникнення таких пожеж є нехтування громадянами елементарних вимог пожежної безпеки. Недотримання правил експлуатації пічного опалення, паління у ліжку, використання для обігріву помешкань саморобних або несертифікованих електрообігрівачів, перенавантаження електромережі часто призводять до пожеж у побуті.

Саме тому, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі працівники Служби порятунку Рівненщини постійно проводять профілактичні заходи, під час яких спілкуються із громадянами щодо необхідності дотримання правил пожежної безпеки за місцем проживання.

Так, 22 лютого співробітники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області провели рейдове профілактичне відпрацювання житлового сектору в місті Костопіль та в селі Базальтове Головинської сільської ради Костопільського району. Рятувальники розповіли мешканцям районного центру та сільського населеного пункту основні правила пожежної безпеки у побуті, що стосуються безпечного користування електричними та газовими приладами, пічним опаленням та вручили їм пам’ятки та листівки із попереджувальним змістом.

Особливу увагу фахівці ДСНС приділили профілактичним бесідам з громадянами похилого віку, неблагонадійними родинами, багатодітними сім’ями. Батькам рятувальники нагадали, що безпека дітей залежить від їх виховання та свідомого ставлення до елементарних правил пожежної безпеки. Працівники Служби порятунку зазначили, що не можна залишати дітей без нагляду, необхідно тримати запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідати їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Люди уважно слухали поради та дякували рятувальникам за турботу, а також обіцяли дотримуватися правил пожежної безпеки.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ