Чому зміна погоди впливає на самопочуття людей?

Чому зміна погоди впливає на самопочуття людей?

23.02.16 19:25 0 1137

Якщо по вашому самопочуттю можна передбачати погоду, ця стаття вас обов'язково зацікавить. У ній ми хочемо розповісти, яким чином впливають на здоров'я людей перепади вологості, температури і атмосферного тиску, а також як можна уникнути негативного впливу погоди на свій організм. 

Люди - діти природи і її невід'ємна частина!

У нашому світі все взаємопов'язано і знаходиться в постійному балансі. Ми ж маємо на увазі зв'язок між самопочуттям людини і погодними явищами.

Деякі люди, часто переміщаються між кліматичними та тимчасовими поясами (мова йде про часті перельоти), постійно потрапляють в нові кліматичні умови, відчуваючи себе при цьому абсолютно комфортно. Інші ж люди, навпаки, відчувають найменші температурні і атмосферні коливання, навіть лежачи на дивані. Саме така чутливість до найменших коливань погодних умов носить назву «метеозалежність».

Люди - «барометри» або метеозалежні зазвичай страждають різними захворюваннями серцево-судинної системи, багато і часто працюють, мало відпочивають і постійно перевтомлюються. До метеозалежнхм відносяться люди, які страждають на атеросклероз судин серця, нижніх кінцівок і головного мозку, що мають захворювання опорно-рухового апарату або дихальної системи, алергіки і неврастеніки.

Який вплив на самопочуття людей надають перепади атмосферного тиску?

Найбільш комфортно люди відчувають себе при атмосферному тиску рівному 750 мм. рт. стовпа. При відхиленні тиску всього лише на 10 міліметрів, люди починають відчувати дискомфорт, що відбивається на стані їх здоров'я.

Що відбувається при падінні атмосферного тиску?

При зниженні тиску спостерігається підвищення вологості повітря, можливе випадання опадів і збільшення температури повітря.

Особливо болісно і гостро відчувають зниження атмосферного тиску люди, які мають підвищений внутрішньочерепний тиск, у яких загострюються в цей період напади мігрені. Також відчуваються неполадки в травному тракті - відчувається дискомфорт в кишечнику, що виникає через підвищене газоутворення.

Як можна собі допомогти?

Важливо нормалізувати свій артеріальний тиск і потім підтримувати його на нормальному для вашого організму рівні;

  • Слід пити більше рідини - корисний зелений чай з медом;
  • Пийте вранці каву в ці дні;
  • Слід приймати настоянки елеутерококу, лимонника, женьшеню;
  • Прийміть контрастний душ після робочого дня;
  • Спати лягайте раніше, ніж зазвичай.

Що відбувається з людським організмом при підвищенні вологості повітря?

Зниженою вважається вологість в 30-40 відсотків, коли повітря стає сухим і може надавати на слизову оболонку носа подразнюючий вплив.

Найбільше страждають при сухому повітрі астматики і алергіки.

Що слід робити?

  • Щоб зволожити слизову носоглотки, потрібно робити промивання через ніс за допомогою негазованої води або слабосоленого розчину;
  • Сьогодні існує велика кількість різних спреїв для носа, що містять мінеральні солі, які зволожують носоглотку і носові ходи, знімають набряклість і покращують носове дихання.

 


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Попередження про ...

КОМЕНТАРІ